Luxushotelként éledt újjá a legendás óceánjáró

Fotók: Gerry O'Leary

Az 1969 és 2008 között óceánjáróként szolgáló Queen Elizabeth 2 utolsó útja a dubaji Mina Rashid kikötőbe vezetett, ahol november elején luxushotelként nyitotta meg újra a kapuit a vendégek előtt.

A Queen Elizabeth 2 közel negyvenéves szolgálati ideje alatt az egész világot beutazta a brit-amerikai Cunard Line zászlaja alatt, nyolcszáz alkalommal szelte át az Atlanti-óceánt, összesen 2 és fél millió utast szállított, és csaknem 10 millió kilométert tett meg.

A legendás óceánjáró 2008-ban került dubaji tulajdonba, az elmúlt években pedig közel 100 millió dollárból varázsolták újjá annak érdekében, hogy ismét a régi fényében pompázhasson, immár mint álló szállodahajó.

Az alapos ráncfelvarráson átesett egykori óceánjáró fedélzetén 224 szoba kapott helyet, a legolcsóbb kabinok 99 fontba – 36 ezer forintba –, a legdrágább lakosztályok 311 fontba – 115 ezer forintba – kerülnek egy éjszakára.

A fedélzeten a tíz különböző étterem mellett brit stílusú pub is üzemel, a fürdőzni vágyókat pedig számos medence várja.

Boruzs Álmos