Megnevezte legújabb hajóit a Royal Caribbean

 A jeles eseményt megünneplendő, a Royal Caribbean bejelentette a két új hajó nevét: az egyik Quantum of the Seas néven 2014 őszén áll szolgálatba, a másik Anthem of the Seas néven 2015 tavaszán fog debütálni. Az új óceánjárók az új Quantum hajóosztályt fogják képviselni, és folytatják majd a forradalmi hajótervezésre és merész innovációra építő Royal Caribbean hagyományt.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy elérkeztünk első Project Sunshine hajónk megépítésének eme fontos mérföldkövéhez. Három év tervezés után ez az első lépés, amelyet a hajóépítés irányába tettünk, s én már nagyon várom, hogy lássam a tervek megvalósulását is az elkövetkezendő hónapokban” – nyilatkozta Adam Goldstein, a Royal Caribbean International elnök-vezérigazgatója. “Az új óceánjáró akkora előrelépést képvisel majd a hajóépítés és vendéglátás terén, hogy úgy gondoltuk, a Quantum of the Seas abszolút helytálló elnevezés lesz.”


Az első acéllemez kivágása – fotó: Royal Caribbean

A két óceánjáró a tervek szerint 158,000 tonnát nyom majd, 4,100 utasnak biztosít lakhelyet, a várható összköltség 936 millió dollár/ hajóra jön ki (kabinra lebontva 228,000 dollár/kabin). Összehasonlításként, a Royal Caribbean legnagyobbjai, az Allure of the Seas, illetve az Oasis of the Seas 5,400 utast kiszolgáló hajóinál ez a költség az Allure esetében 1,43 milliárd dollár (265,000 kabinra lebontva) és 1,3 milliárd dollár (240,000 kabinra lebontva) az Oasisnál.

A Royal Caribbean International hagyomány lényegében arról szól, hogy a hajótársaság igyekszik óceánjárón soha korábban nem látott újdonságokat – sziklamászófalat, korcsolyapályát, szörfszimulátort, sőt több mint 12.000 élő növénnyel beültetett trópusi parkot stb. – bevezetni új hajói fedélzetén. A Quantum osztályú hajók, követve e hagyományt, példa nélkül álló létesítményekkel és szolgáltatásokkal lepik majd meg az utazóközönséget.

“Történetünk folyamán nagy lépéseket tettünk előre a hajótervezés megújítása felé, és a Quantum osztállyal sem lesz ez másképp” – mondta Richard D. Fain, a Royal Caribbean Cruises elnök-vezérigazgatója. “Nagyon várjuk, hogy bevezethessük az utazóközönséget a Quantum hajózásba. “
Az elkövetkező hónapokban további részleteket hallhatunk majd a Quantum of the Seas-ről.

A bejelentésről készült videófelvétel:

Legyél az első hozzászóló "Megnevezte legújabb hajóit a Royal Caribbean" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*