Ma nyitja kapuit a Művészetek Völgye

Kapolcson a zene, Taliándörögdön a színház, Vigántpetenden a komolyzene és az irodalom kapja a főszerepet.

Július 22-31-ig tartó 26. Művészetek Völgye rendezvénysorozaton idén is jobbnál-jobb koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják a látogatókat. A fesztivál nagyszínpadán, a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon fellép mások mellett az Ivan & the Parazol, Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, az Irie Maffia, az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, a Brains, Szabó Balázs Bandája, a Kiscsillag, az Erik Sumo Band, Palya Bea és zenekara, Lajkó Félix & Óperentzia és a Budapest Bár, a fesztivál zárásaként pedig a Skye and Ross from Morcheeba lép színpadra.

Kiemelt helyszín lesz a taliándörögdi Nemzeti Szín-Tér, amelynek programjait a Nemzeti Színház szervezte. Itt adják elő egyebek mellett a Psychét, valamint a Fodrásznő című drámát, Hobo feldolgozásában a Ballada a két sebzett hattyúról című előadást a Nemzeti Színház társulatával láthatják a nézők, továbbá fellépnek a Kaposvári Egyetem hallgatói is.

A taliándörögdi Színház Színpad a hazai kortárs színházi társulatok legfrissebb előadásaival vár mindenkit. Itt szerepel majd a Forte Társulat, az Orlai Produkciós Iroda, Mácsai Pál, Müller Péter Sziámi Pintér Béla Társulatával közös produkciója, valamint itt lehet megtekinteni Szirtes Edina Mókus diafilmprojektjét, a Maladype Színház, a Tünet Együttes és a Nézőművészeti Kft. előadásait, illetve egy külön helyszínen a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjainak produkcióit.

A taliándörögdi Ősök Házában lesz idén a Fonó Udvar, ahol világzenei slágereket hallgathat a közönség. A LEMangURIA mozgásligetben táncolni, mozogni lehet majd, a Wartburg Templomkertben koncertekkel, bábszínházzal, előadásokkal, közösségi programokkal várják az érdeklődőket. Kapolcson a Momentán Társulat gyerekprogramokkal, előadásokkal, improvizációkkal készül.

A Harcsa Veronika Udvarban délelőttönként kézműves foglalkozásokkal, jógával, este pedig jazz-zenével várják a látogatókat. A Muharay Udvarban és a Folk Udvarban a népművészettel, hagyományokkal lehet ismerkedni, a kapolcsi római katolikus templom a komolyzenei koncerteknek ad otthont, és idén is vár mindenkit a Modern Art Orchestra és Hobo helyszíne, valamint a Design Terminál és a Kaláka Versudvar.

A programválasztást a fesztivál honlapja segíti.

Legyél az első hozzászóló "Ma nyitja kapuit a Művészetek Völgye" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*