Magyarországon is bemutatkoztak a legújabb MINI modellek

A modellek frissítésével a MINI tovább erősíti a vezetési élmény, a lebilincselő kisugárzás és az egyedi stílus négykerekű nagyköveteként ismert modellpaletta prémium pozícióját.

A MINI új formanyelve minden korábbinál letisztultabb köntösbe öltözteti a brit prémiumgyártóra jellemző, összetéveszthetetlen egyediséget. A újdonságok központi, módszeresen minimalista dizájnja minden korábbinál modernebb kisugárzást garantál. A modellek frontrésze kiváltképp kifejező: a hűtőrács kerete minden eddiginél meghatározóbb és nagyobb felületet ölel körbe, az első fényszórók pedig jellegzetes MINI stílusjegyekként világítanak. A helyzetjelzőket az első lökhárító két szélén függőlegesen vágott légbeömlők helyettesítik, amelyek tovább optimalizálják a MINI-k aerodinamikáját. Az első lökhárító keresztmerevítő eleme, amely rendszámtábla-tartóként is funkcionál, immár nem fekete színben, hanem a karosszéria árnyalatában pompázik.

Oldalnézetből az újdonságokat a MINI-re jellemző karosszériaarányok és a rövid túlnyúlások fémjelzik, miközben a kerékjárati ívek új kontúrjai szembetűnő újítások. Az első kerékjárati ívek fölé helyezett új oldalsó irányjelző-panelek LED-ekkel világítanak. A belsőégésű erőforrással szerelt MINI modelleket hátulról minimalista felületkialakítás jellemzi, a hátsó lökhárító hatszögletű, fekete betétjének vonalvezetése a hűtőrács-keret motívumát idézi. A hátsó ködlámpák a lökhárítóban, keskeny LED-csíkokként világítanak.

A MINI Cooper SE a brit prémiumgyártó első modellje, amely a márka által fémjelzett értékeket nagyvárosokba tervezett tisztán elektromos meghajtással egyesíti, egy forradalmian innovatív, ízig-vérig MINI modellként. A modell koncepciójának a háromajtós MINI szolgált alapjául: a MINI Cooper SE karosszériaarányai, jellegzetes stílusjegyei, tágas helykínálata és utastéri hangulata egytől egyig a belsőégésű erőforrással szerelt modellek örökségei. A 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motor azonnali teljesítmény-leadása, a márkahű elsőkerék-meghajtás és a hajtáslánc forradalmi kipörgésgátló technológiával dolgozó, innovatív menetstabilizáló rendszere együttesen a gokartos vezethetőség összetéveszthetetlen agilitásával ruházza fel a MINI Cooper SE-t, amelynek típus-specifikus lítium-ion akkumulátora egyetlen feltöltéssel 235 – 270 kilométer tisztán elektromos meghajtást garantál. Az energiatároló egységet a mérnökök mélyen a padlólemezbe süllyesztették, a zéró emissziójú MINI csomagtartójának térfogata (211 liter) így literre pontosan megegyezik a belsőégésű erőforrással hajtott háromajtós MINI hasonló értékével.

A MINI John Cooper Works, amelynek mindig is a letaglózó menetteljesítmény állt a középpontjában, mostantól még inkább előtérbe helyezi a brit prémiumgyártó által fémjelzett, egyszerre letisztult és összetéveszthetetlenül egyedi stílusjegyeket, melyek a MINI John Cooper Works rendkívüli adottságait nyomatékosítják. A háromajtós és kabrió kialakítású MINI John Cooper Works modelleket egy MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú, soros négyhengeres benzinmotor hajtják, amelyet a brit prémiumgyártó motorsport-specifikus John Cooper Works részlege fejlesztett tovább. A maximális teljesítmény így 170 kW / 231 lóerő és 320 Nm csúcs forgatónyomaték, amelyekkel a MINI John Cooper Works 6,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre az alapfelszereltség részeként kínált hatfokozatú manuális váltóval.

„Sikeresen indult az idei első öt hónap a MINI magyarországi értékesítésének szempontjából, hiszen 218 darabos eladással nagyon erős teljesítményt hozott a márka a január-május időszakban. Kiváltképp sikeres volt a MINI Cooper SE elektromos modellünk, melyből 53 db kelt el. Az átfogóan megújult 3-ajtós, 5-ajtós és Cabrio modellek bemutatásával további lendületet kaphatunk, így még több magyar ügyfélhez juthatnak el modelljeink” – mondta el Németh Balázs, a MINI márkavezetője a tatai bemutató alkalmával. A már Magyarországon is rendelhető új MINI Cooper ára 6 990 000 forintról indul.