Májustól kívül-belül Balatonnal vár a Hotel Silverine

A járvány miatti kényszerszünet alatt sem volt pihenő a Balatonfüredi Silverine Lake Resort Balaton szállodában. Szinte teljes egészében megújult a hotel ahol már nemcsak a víz mellett de a szobákban is a balatoni nyár hangulata várja az oltási igazolvánnyal rendelkező utazókat és a gyerekeket.

Az utolsó áprilisi és egyben az első szabad teraszos hétvégén még a rumban érlelt libamájas croissant volt a sláger a Hotel Silverine, Zákányi sétányra nyíló, teljesen új arculatot kapott kávézójában a Captain’s Barban, de májustól már ennél sokkal többet is élvezhetnek a szálloda kínálatából és kényelmétől a vendégek.

Rádóczy Andrea a szálloda igazgatója Az Utazónak elmondta: már az első teraszos hétvége is a találkozás kölcsönös örömét hozta a vendégeknek és a munkás napokra oly régóta váró személyzetnek. Igaz, a megújult szálloda már március elseje óta kinyitott, de eddig csak az üzleti utazók élvezhették szolgáltatásait. Május elsejétől viszont minden olyan vendéget örömmel fogadnak, aki oltási igazolvánnyal rendelkezik, vagy 18 év alatti gyerekkel érkezik. Szerencsére ők is egyre többen vannak már, amit jól mutat, hogy a nyitás hírére már nem csak a nyári napokra, hanem májusra is szép számmal érkeznek a foglalások.

A vendégek pedig immáron nemcsak a hallba lépve és az étterem falai között járva élvezhetik azt, hogy a Hotel Silverine új, trendi, ugyanakkor a Balaton hangulatához abszolút illeszkedő stílusban újult meg. A hotel 65 szobájából már 37 – közte 1 lakosztály -, is olyan új elegáns arculatot és bútorzatot kapott, amely úgy garantálja a teljes kikapcsolódást, hogy közben a négy fal között is a Balatont idézi a tapétára varázsolt nádas látványával.

Az igazgatónő elmondta, ahogy eddig, ezután is kiemelt figyelmet szentelnek a higiéniai szabályok betartására: nem véletlen, hogy például a telt ház ellenére is ügyeltek arra, hogy az asztalok között meglegyen a másfél méteres távolság, miközben nemcsak, hogy több helyen is fertőtlenítő tornyokat helyeztek ki, de a takarítás is fertőtlenítéssel együtt zajlik.

Mivel pedig egy igazi tavaszi, vagy nyári kényeztetés a gasztronómiai élményekkel válik teljessé, a Captain’s Barban a saját készítmények – amelyek kiemelkedő szereplője a már említett libamájas finomság – mellett a környéken hamar tekintélyt szerzett tihanyi Apátsági cukrászda édességei is kaphatók. A szálloda konyhájában pedig olyan fogások készülnek, amelyek az adott évszak friss alapanyagaira épülve ígérnek gasztronómiai élményt.

A gasztronómia mellett a szabadtéri részen is akad újdonság: a Finn Szauna mellett megszületett az azt tökéletesen kiegészítő Swim Spa, amelynek meleg vízében öröm megmártózni, míg a másik részében még úszni is lehet. Ráadásul a Finn szauna- Swim Spa kombó nemcsak egy nyári mulatság: az év 365 napján várja a vendégeket, akik ősszel is télen akár a jakuzzi simogató meleg vízében ülve is nézhetik a csillagos égen fénylő csillagokat.

Érsek M. Zoltán