Már a virtuális térben is bebarangolhatjuk a Sziklakórházat

Elindult a Sziklakórház Atombunker Múzeum Virtuális Múzeum programja, amely az online térben kínál komplex múzeumi élményt a Sziklakórház iránt érdeklődőknek.

A múzeumban kiállított tárgyak már eddig is megtalálhatóak voltak a MúzeumDigitár oldalán, honlapjukon  pedig archív fotók és visszaemlékezések között böngészhettek az érdeklődők. Ezt a tudásbázist egészítik most ki rövid videókkal, amelyek az itt dolgozó orvosok és ápolók történetein keresztül elevenítik fel a második világháború és az 1956-os forradalom napjait. A múzeum lelkes dolgozói ismeretterjesztő videóikat történészek, múzeumpedagógusok és online tartalomgyártásban jártas szakemberek együttműködésével alkották meg három témakörben: Mesélő tárgyak, Titkok és történetek és Mesélő helyek. A felvételek elkalauzolnak a Sziklakórház rejtett, egyébként nem látogatható helyiségeibe, különleges tárgyakat mutatnak be, illetve az atombunker működéséről is árulnak el érdekességeket.

Rengeteg izgalmasabbnál izgalmasabb történetet őriz ez a hely, amelyet a Sziklakórház munkatársai szeretnének minél több emberrel megosztani. Az egy órás tárlatvezetés csak a jéghegy csúcsa – a hetente megjelenő videók lehetőséget adnak elmélyülni ennek a különleges helyszínnek a múltjában, azok számára pedig, akik még csak tervezik a múzeum meglátogatását, a videósorozat remek ráhangolódás lehet a Sziklakórház programjaira. A múzeum YouTube csatornáján már megtekinthető a Mesélő tárgyak sorozat 1. része, illetve a Titkok és történetek sorozat első két része is.