Már az állatkert látogatottsága is visszaállt a járvány előtti szintre

Fotó: zoobudapest.com

A Fővárosi Állat- és Növénykert látogatottsága már 2022-ben visszaállt a járvány előtti szintre, tavaly pedig további több mint hét százalékkal több látogatót fogadott.

A magyar főváros állatkertje ezzel az eredménnyel továbbra is az ország leglátogatottabb kulturális, közművelődési intézménye – közölte az állatkert pénteken az MTI-vel.

A Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóinak száma évről évre egymillió fő körül alakul. A koronavírus világjárvánnyal összefüggő rendelkezések miatt 2020-ban és 2021-ben természetesen kevesebb látogatót fogadott, hiszen hónapokon át nem nyithatta ki a kapuit a közönség előtt, valamint az újranyitást követően is különféle korlátozások voltak érvényben. A 2022-es évben, amikor ezek a korlátozások megszűntek, ismét milliós látogatottságot, összesen 1.036.192 főt regisztráltak.

Ez a szám tavaly tovább növekedett, összesen 1.113.006 fő volt kíváncsi az Állatkert attrakcióira, látnivalóira. Ez az előző évhez képest a látogatók számának csaknem 7,5 százalékos emelkedését jelenti.

A korszerű állatkerteknek több fontos célkitűzése is van, ezek közé tartozik az oktatás, az ismeretterjesztés, a környezettudatos szemlélet formálása, vagy éppen a természetvédelem és a veszélyeztetett fajok megőrzésében való részvétel. Az állatkertek emellett fontos rekreációs helyszínek, a természetközeli szabadidő eltöltésének fontos színterei.

A hazai állatkertek közül a budapestiben látható a legtöbb féle állat, ráadásul botanikus kerti értékű növénybemutatóval is rendelkeznek.