Ünnepelje Ausztriában az őszi levélhullást!

Az alsó-ausztriai ősznek különleges hangulata van. „Mielőtt a természet megnyugszik, és téli álomba merül, még utoljára színes ruhát ölt, hogy mágikus fényeivel kicsalogassa az embereket, és meghozza a kedvünket, hogy minél több időt töltsenek a szabadban“ – ez a meggyőződése Dr. Petra Bohuslavnak, Alsó-Ausztria tartományi turisztikai megbízottjának.

A 43 legforgalmasabb és legismertebb kiránduló helyet felkereső vendégek bepillantást nyerhetnek a természet átalakulásába, részesei lehetnek megannyi rendezvénynek és ünnepnek. Részesei lehetnek egy utazásnak a középkorba, lemérhetik a sütő- és dísztököket vagy dirndliben-bőrnadrágban a táncparkettre penderülhetnek. Ilyen és ehhez hasonló programokkal nem esik majd nehezünkre elbúcsúzni a meleg hónapoktól.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Vakmerő lovagok és táncoló dirndlik

A Habsburgok előszeretettel tartották lovagi tornáikat a laxenburgi kastélyban. A régióban számos lovagi program közül válogathatnak a turisták: hol lándzsák csapnak össze, hol páncélok ütköznek egymással, hogy a középkori világot felidézve, régi mesterségeket megelevenítve a történelmi múltba kalauzolják a látogatókat.

Ha a lovagok elvonulnak, szakpedagógusok veszik át a helyüket: a kastélyparkban október 21-én a gyerekek tudhatnak meg többet a változó természetről.

Október 5-én és 7-én Rosenburgban a lovagoké a főszerep. A lovagi aréna majd 200 éves Csipkerózsika álomból kel új életre. Tüzes paripák, nemes lovagok és az őket kísérő udvari bolondok népesítik be az újjáépített terepet.

MS Austria der Brandner hajóúton a harc háttérbe szorul és tánc a lényeg. „Das Trachten Schiff“ (népviselethajó) október 13-án indul először útnak hagyományőrző büfével és zenekarral. „Dirndlik és bőrnadrágok a fedélzetre!” jelszóval a kremsi hajókikötő 24-es kapujánál indul a hajótúra 20 órakor.
Krems (ár: 54,50 € személyenként, hajóúttal, büfével és meglepetés-ajándékkal). További információ és menetrendek: www.brandner.at

A Schilternben található kittenbergi élménykertben is a táncos lábú vendégek örülhetnek leginkább. A „kertek éjszakája” elnevezésű rendezvényen 18 órától őszi hangulatban tánczenével kedveskedik a „Donauprinzen“ zenekar. Az ízletes falatokról a „Köstliche Natur” étterem gondoskodik.

Ausztria és a környező országok legszebb és legnagyobb tökeit október 6-án mérik le és díjazzák a Tullnban megrendezett ausztriai tökversenyen. A vendégek megsaccolhatják a versenyben részt vevő tökök súlyát, és meg is kóstolhatják azokat a helyi termelői piacon. A melki gazdasszonyok október 14-én a terrakotta árkádos schallaburgi reneszánsz kastélyban megrendezett ínyencségek ünnepén finom portékáikkal népesítik be az udvart. A piacon megtalálható lesz többek között a parasztkenyér, a különféle tök-és vadspecialitások, a házi méz, gyümölcslé, szörp és természetesen a must is.

LOISIUM-ban október 6-án a múzeumok éjszakáján az ízlelőbimbókra lesz leginkább szükség. Pincevezetés audioguide segítségével 18.00 és 22.30 óra között, melyet borkóstolás zár. Túravezető viszi körbe az érdeklődőket a Langenlois misztikus pincelabirintusán 18.00 és 22.00 között.

A Roggenreithban szeptember óta egy whisky-lounge várja a nemes ital szerelmeseit, különleges környezetben speciális italkóstolókat szerveznek, ahol többféle whiskyt ízlelgethetnek az érdeklődők.

Az állatok és a természet őszi hangulatban

A Donauauenben található schlossORTH Nationalpark-centrumban november elsejéig nézhetik meg az érdeklődők a víz felett és alatt végbemenő természeti változásokat. Az információs központban hajótúrákat, kirándulásokat és túrákat is lehet foglalni, amelyeket vadőrök kísérnek. A gyerekekre a kastélyszigeten óriás madárfészek, egyensúlyozást elősegítő műanyagpálya vár, illetve mocsári teknősök és kis rágcsálók társaságában is tölthetik az időt.

A Haag városában található 33 hektáros állatkertben tavasztól a közel 80 faj utódai diktálják a tempót. Ősszel megleshetjük a fiatal állatokat első felfedező útjaikon. Kis szerencsével és sok türelemmel a kihalástól veszélyeztetett kínai leopárdot is láthatjuk, amely a haagi állatkertben kapott menedéket. Az állatkert egész évben és minden nap nyitva tart.

Aki a Naturpark Hohe Wandban szeptembertől októberig türelmesen figyel, hallhatja a szarvasok bőgését. A szarvasbikák ezzel hívják fel a nőstények figyelmét, és vívják ki a konkurencia elismerését.

„Fridolin, a kincskereső“ az egész családot elkíséri a természeti kincsek, például az őszi kikerics keresésében. A célban egy igazi kincsesláda várja a gyerekeket, amelyet azonban csak egy speciális számkód segítségével lehet kinyitni – a Naturpark Shopban beszerezhető a kincskártya.

A maissaui Amethyst Weltben egész évben és minden nap csillognak a szebbnél szebb kövek. Az új drágakő kiállítóházban végigkísérhetjük, hogy a durva kőből hogyan lesz megmunkált ékkő. Bizonyos időközönként bepillantást nyerhetünk az aranyművesek és a drágakőcsiszolók munkájába is.

Alsó-Ausztria top kirándulóhelyei

Az „Alsó-Ausztria top kirándulóhelyei“ megnevezés a terület 43 legforgalmasabb és legismertebb kirándulóhelyét és turisztikai attrakcióját takarja. A topcsoport tagjainak elsődleges célja, hogy az idelátogatóknak magas színvonalú szolgáltatást nyújtsanak, és hogy örömteli pillanatokat szerezzenek a vendégeknek. A csoportba való bekerüléshez a jelölteknek 60 különféle kritériumnak kell megfelelniük, melyeket rendszeresen ellenőriznek. Középpontban a szolgáltatás áll: jól felszerelt shopok, sokoldalú gasztronómiai kínálat, több nyelvet beszélő személyzet, rendszeresen frissített weboldal és gyors válaszadás a megkeresésekre, kérdésekre és foglalásokra.

További információ: www.also-ausztria.info vagy www.ausflug.at
 

Legyél az első hozzászóló "Ünnepelje Ausztriában az őszi levélhullást!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*