Máris felülvizsgálják a hibásnak nevezett új útdíjrendszert

Kikerülhet például a fizetős utak közül a ferihegyi repülőtérre vezető szakasz. Az ellenben már hivatalos, hogy nem lesz fizetős az M30-as Miskolcot elkerülő szakasza – erről tájékoztatta a Miskolc Televízió híradóját a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője.

Becsey Zsolt közlekedési helyettes államtitkár a Hír TV-nek azt nyilatkozta: elképzelhető, hogy kikerül a fizetős utak közül a ferihegyi repülőtérre vezető szakasz. Ott a gyorsforgalmi útra ugyan nem kell megváltani a matricát, de a 4-es főútra már igen, és a reptér 2-es terminálja csak ezen keresztül közelíthető meg. Szintén a Hír TV-ben Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke igazságosnak, de hibásnak nevezte az új útdíjrendszert, amelynek bevezetését szerinte nem előzte meg kellő egyeztetés.

Hende Csaba honvédelmi miniszter az M86-os út fizetőssé tételéről pedig fogalmazott, hogy a döntés igazságtalan és diszkriminatív. A térség parlamenti képviselője a Vas Népe Online hírportálnak azt mondta: lát esélyt arra, hogy a szakaszért mégse kelljen fizetni.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közben bejelentette, hogy az M30-as Miskolcot elkerülő része tévedésből került fel a matricás szakaszok listájára, ezért az út díjmentes marad.

Bővebben az útdíjfizetésről itt!

Legyél az első hozzászóló "Máris felülvizsgálják a hibásnak nevezett új útdíjrendszert" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*