Még inkább az utazókra szabva – megújultak a VW kempingautói

A VW elkészítette az ötödik generációs Caddy szériából a teljesen új Caddy California modellt. És közben elkészült a T6-os California változata is.

A vadonatúj Caddy-ből igazi szabadidő-autót faragtak néhány okos megoldással, mint például a kinyitható kétszemélyes ágy, amit a hátsó ülések felett lehet kialakítani. Erre speciálisan kempingautócélokra kifejlesztett vékony, de jó tömésű matrac kerül, az esti lefekvés előtti hangulatot pedig a teljes panoráma tetőablak tudja még fokozni, így a csillagokat szemlélve térhetünk nyugovóra.

Az új mini konyha még kompaktabbá teszi a lakóautót. Az opcionális mini konyha egy teljesen új funkció, ami a raktér baloldali falánál, az ágy alatt található. Akonyha modul (gáztűzhely, tárolórekeszek) az autó hátuljából könnyen kihúzhatók, nagyobb teret hagyva így az autóban. Az új mini konyha modul két kihúzható részből áll. A felső részben egy gáztűzhely kapott helyet, az alsó kihúzható rész tartalmaz egy evőeszköz-tálcát és további tárolóhelyet főzőedényeknek és kellékeknek. A konyha hátsó részébe beépítve, biztonságosan lezárt dobozban található a gázpalack (töltet tömege kb. 1,85 kg). A fedélzeten található mini konyhával a Caddy California méltán megérdemelte az elődeitől átvett California nevet.

Éjjel az 1,4 négyzetméteres üvegtető megnyitja a kilátást a csillagokra, nappal pedig fénnyel árasztja el a belső teret. A Volkswagen Haszonjárművek továbbfejlesztette a hátsó oldalablakokon elhelyezkedő tárolóegységeit, amikben már közel 5 kg-ig lehet pakolni. A függönyrendszert szintén tovább tökéletesítették. A világos, színű függönyöket mágnesek segítségével lehet rögzíteni az ablakokhoz. A szélvédőhöz és a panorámás napfénytetőhöz további mágneses rögzítőelemek tartoznak, így teljes sötétítés is elérhető a nyugodt alvás érdekében.

Az okos részlet megoldások tökéletes használhatóságot biztosítanak a kempingezéshez. Új, rögzíthető szellőzőnyílások beépített légréssel és szúnyoghálóval a vezetői és az utasoldali ajtókon az oldalsó ablaktáblák és az ajtókeret által biztonságosan rögzítve optimalizálják a klímát a lakóterében. Két kempingszék és kempingasztal összecsukás után, gyorsan elhelyezhetők az ágy alatt.

Közben a VW elkészítette a T6-os modell California változatát is. Ennek újdonságai a következők:

Megújult külső: Teljesen újratervezett első rész, új könnyűfém felnik,módosított színpaletta, LED-es első fényszórók és könnyen felismerhető LED-es hátsó lámpák.

Legkorszerűbb vezetői asszisztensrendszerek: Most már közlekedésitábla-felismerő rendszerrel, aktív oldalvédelemmel, oldalszél asszisztenssel, sávtartó, parkolássegítő, kitolatást segítő és vontatmányirányító tolatási rendszerrel.

Megújult konyha: A California Coastban és a California Oceanben teljes értékű és megújult megjelenésű a konyhasarok. Az alap rendkívül könnyű, de nagyon stabil alumínium kompozitból áll. A felületi dekoráció a California Coastban világos famintázatú, a California Oceanben pedig palahatású. Az alapfelszereltséghez a rozsdamentes acélból készült kombinált főző-és mosogatóegység mellett egy 42 literes kompresszoros hűtődoboz, egy nagy alsó szekrény, mozgatható munkalap és három tárolórekesz tartozik.

Integrált kiegészítők: A helytakarékosan a belső burkolatba épített kempingasztalt, kempingszékeket és belátásgátló sötétítőredőnyöket néhány másodperc alatt használatba lehet venni.