Még lejjebb viszi az utasszám-limitet a Schiphol

Az amszterdami repülőtér október végéig további 18 százalékkal csökkenti a naponta kezelt utasok számát – írta az airportal.hu.

A cikk emlékeztet, hogy főként az utasbiztonsági ellenőrzés területén tapasztalható munkaerőhiány miatt Schiphol a nyár eleje óta napi utasszám-limitek mellett működik, az üzemeltető pedig augusztus elején jelentette be, hogy a korlátozást az őszi hónapokra is meghosszabbítja.

Szeptemberben napi 67 500, októberben pedig 69 500 induló utas kezelését vállalták, a légitársaságokat pedig arra szólították fel, hogy ennek megfelelően ritkítsák a járataikat, valamint korlátozzák a jegyek értékesítését. Ennek ellenére – írja az airportal.hu – szeptember 12-én káosz alakult ki a repülőtéren, a biztonsági személyzet hiánya miatt sokan lekésték a járatukat. Emiatt Schiphol a korábbihoz képest még 18 százalékkal csökkenti a napi korlátot, szeptemberben 54 500, októberben pedig 57 000 induló utas kezelését vállalják naponta, és a járatok további ritkítására szólították fel a légitársaságokat.