Még mindig szünetel több egyiptomi járat

Az easyJet azonban nemrég bejelentette, hogy meghosszabbítja járatai felfüggesztését, méghozzá egészen május 27-ig. Ez azt jelenti, hogy a légitársaság a húsvéti ünnepek után sem küld járatokat a Vörös-tenger partján található üdülőhelyre. Leghamarabb késő májusban valószínű tehát – az iskolai szünetre és a népszerű nyaralási időpontokra való tekintettel -, hogy a brit fapados újraindítja szolgáltatásait, már amennyiben a kormány feloldja a még érvényben lévő tilalmat.

A British Airways március 26 után már szállít utasokat az egyiptomi desztinációra. Sőt, mi több, az easyJettel együtt visszatérítést ajánlott fel azon utasainak, akik már előre megvették jegyeiket Sharm el Sheikh-be, ám a felfüggesztés miatt nem tudtak elutazni. Akik pedig esetleg a történtek hatására mégsem kívánják nyaralásukat a Vörös-tenger partján tölteni, szintén nagy eséllyel számolhatnak a légitársaság jóindulatára, és jegyük árának visszafizetésére. Ám ha valaki még bátorságot gyűjt, későbbi időpontban is megejtheti nyaralását.

Mindezek ellenére a légitársaságok arra buzdítják az utasaikat, hogy inkább válasszanak maguknak más célpontot, mint például a Kanári szigeteket, Ciprust vagy Máltát.

A brit kormány arra kérte az érintett járatokat üzemeltető társaságokat, hogy addig ne szállítsanak utasokat az egyiptomi üdülőhelyre, amíg kellően biztonságosnak nem ítélik a helyzetet.

A tilalom meghosszabbításának hírére az egyiptomi közlekedési miniszter, Hisham Zaazou elmondta, hogy a hatóságok folyamatosan a biztonság fenntartásán dolgoznak, valamint hogy repülőtereiken is világszínvonalú ellenőrzési rendszerek uralják a rendet.

Figyelembe véve Egyiptom reakcióját a novemberi események óta, bízni lehet abban, hogy a brit repülési tilalom a közeljövőben feloldódik, és ismét elérhetővé válik a turisták számára a Sharm el Sheikh által nyújtott üdülési lehetőség olyan módon, ahogy azt azelőtt már megszokhatták. 

Legyél az első hozzászóló "Még mindig szünetel több egyiptomi járat" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*