Megérkezett az első A320neo repülőgép a Wizz Air flottájába

A Wizz Air bejelentette az első, HA-LJA lajstromjelű Airbus A320neo utasszállító repülőgépének érkezését.

A Wizz Air flottája immár a százhuszonkettedik repülőgéppel gazdagodott. Az Airbus A320neo, amely a Wizz első ilyen típusú utasszállítója, a legmodernebb technológiával készült. Környezetbarát kialakítása az előző utasszállítók generációjához képest 50%-kal kevesebb zajszennyezést, 20%-kal kevesebb üzemanyag-fogyasztást és közel 50%-kal csökkentett nitrogén-oxid kibocsátást jelent. “Az új, ultramodern és hatékony Pratt & Whitney GTF hajtóművekkel felszerelt repülőgéppel a WIZZ megerősíti pozícióját a világ legzöldebb légitársaságai között.” – írt a cég.

A legalább 100 gépet számláló diszkont légitársaságok közül a Wizz Air rendelkezik a legfiatalabb flottával – a repülőgépek életkorának átlaga 5,4 év. A modern és folyamatosan karbantartott géppark fontos szerepet játszott abban, hogy a Wizz Air 2020-ban az AirlineRatings.com listáján a tíz legbiztonságosabb diszkont légitársaság közé került.

A Wizz Air egy befektetési fokozatú, hitelminősített légitársaság, melynek flottája a ma elérhető leghatékonyabb és fenntartható Airbus A320 és Airbus A320neo keskenytörzsű repülőgép család tagjaiból áll. A 2019-es pénzügyi évben az európai légitársaságok közül a Wizz Airnek volt a legalacsonyabb a szén-dioxid kibocsátása (57,2 g/km/utas). A Wizz Air további 267 korszerű, az Airbus A320neo családba tartozó repülőgépet rendelt meg, melyek segítségével 2030-ig további 30%-kal csökkenti majd a légitársaság az egy utasra számított ökológiai lábnyomát.

“Nagy örömünkre szolgál egy új, ultramodern repülőgépet köszönteni az egyre növekvő flottánkban. Az új repülőgép igazi szimbóluma az ULCC üzleti modellünknek, hiszen üzemeltetése jelentős költségelőnyökkel jár, valamint tovább csökkenti a Wizz Air szén-dioxid kibocsátását. Az első Airbus A320neo repülőgéppel kibővült korszerű flottánk, valamint az új egészségügyi óvintézkedéseink a legmagasabb szintű higiéniai viszonyokat garantálják az utasoknak Európa legzöldebb légiflottáján.  A Wizz Air a legalacsonyabb költségszinten működő európai légitársaság, amely a legfiatalabb és leggazdaságosabb repülőgépparkot üzemelteti, miközben a legkisebb az ökológiai lábnyoma” – mondta el Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.