Megérkezett az első Airbus A321neo a Wizz Air közel-keleti központjába

A Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzetközi légitársasága bejelentette, hogy megérkezett flottájukhoz az első korszerű Airbus A321neo repülőgép.

A Wizz Air Abu Dhabi, a régió egyik legnagyobb holdingja, az ADQ és a Wizz Air Holdings Plc. közös vállalkozása. Nemrégiben nemzeti légitársasági státuszt kapott az Egyesült Arab Emírségek kormányától, amelynek megszerzéséhez a működés megkezdése előtt eleget kell tennie a szabályozási előírásoknak.  Az A321neo repülőgép a legfejlettebb technológiákkal rendelkezik, köztük új generációs motorokkal és az iparágban referenciául szolgáló utastérkialakítással, melyekkel 20%-os üzemanyagköltség-megtakarítás érhető el. Ezen felül az A321neo használata jelentős környezetvédelmi előnyökkel is jár: közel 50%-kal kevesebb zajszennyezést produkál, mint az előző generáció repülőgépei. A Pratt and Whitney GTF motorja a 2016-es bevezetése óta bizonyít, 16%-kal csökkenti az üzemanyagégetést, a nitrogén-oxid kibocsátás pedig 50%-kal kevesebb.

Több, egyedi Abu Dhabi festéssel ellátott ultramodern Airbus A321neo repülőgép is csatlakozni fog a flottához az első 6 hónapban, melyek lehetővé teszik, hogy a légitársaság továbbra is megfizethető utazási lehetőségeket biztosítson, valamint összekösse az Egyesült Arab Emírségek központját Európa és más kontinensek nagyvárosaival. Az újabb repülőgépekhez kapcsolódó újabb útvonalak bejelentése később várható. A Wizz Air Abu Dhabi kezdeti úti céljai közt szerepel Alexandria, Athén, Kutaiszi, Lárnaka, Odessza és Jereván.

Az Abu Dhabi Airports átfogó egészségügyi és biztonsági intézkedéseket vezetett be az Abu-Dzabi Nemzetközi Repülőtéren. Egy speciálisan képzett csapat az utasok számára nyújt tájékoztatást egészségügyi kérdések kapcsán, biztosítja a távolságtartást, a kézfertőtlenítőket, maszkokat és kesztyűket az utazás során. A repülőtér ezen felül rendelkezik érintésmentes lifttechnológiával, SterixGates sterilizáló fülkékkel, hőkamerákkal, hőmozgás szenzorokkal és arcfelismerő rendszerrel.