A Wizz Air Abu Dhabi bejelentette első hat útvonalát

A Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzeti légitársasága bejelentette, hogy két vadonatúj Airbus A321neo repülőgépet állít flottájába és 2020. október 1-jétől 6 útvonalat indít Abu-Dzabiból.

A Wizz Air Abu Dhabi, a régió egyik legnagyobb holdingja, az ADQ és a Wizz Air Holdings Plc. közös vállalkozása. Nemrégiben nemzeti légitársasági státuszt kapott az Egyesült Arab Emírségek kormányától, amelynek megszerzéséhez a működés megkezdése előtt eleget kell tennie a szabályozási előírásoknak.

A társaság Airbus A321neo repülőgépekből álló flottája alacsony költségszintű működést teszi lehetővé. A légitársaság kezdeti útvonalhálózata Alexandriát, Athént, Kutaiszit, Lárnakát, Odesszát és Jerevánt foglalja magában.

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa éves szinten 350 000 ülőhely kapacitással bővül. Ahogy azt a légitársaság már korábban közölte, a működés első 6 hónapjában további 4 ultramodern Airbus A321neo repülőgép áll szolgálatba. A további repülőgépekhez tartozó útvonalhálózatot a későbbiekben jelenti majd be a légitársaság.