Megjelent az első Malta Michelin Guide és 3 máltai étterem is Michelin csillagot kapott

2020-ban Málta felkerült a világ gasztronómiai térképére. Idén február végén jelent meg az első Malta Michelin Guide és három máltai étterem is egy-egy Michelin csillaggal indította a szezont.

Az új Michelin Guide bemutatja a Máltán, Gozón és Cominón található kiemelkedő éttermeket, a konyha-stílusok széles skáláját és a kulináris különlegességeket. A 19. század végén alapított Michelin több mint 120 éve a nemzetközi konyhaművészet mércéje, elismerve a világ legjobb konyháit.

A Földközi-tenger szívében található Málta gasztronómiai úti céllá fejlődött, olyan ételek széles választékát kínálja, melyeket számos civilizáció befolyásolt, kik Máltát otthonuknak tették. A szigetek régóta meglévő és sokszínű kulináris történelmének felkarolása érdekében a Máltai Turisztikai Hivatal a helyi, fenntartható gasztronómiát támogatta, amely kínálatában a tradicionális módszereket igazítja a modern és nyüzsgő éttermi környezethez. Az első Michelin – csillagos éttermek Máltán a következők:

  • De Mondion – Chef Kevin Bonello
  • Noni – Chef Jonathan Brincat
  • Under Grain – Chef Victor Borg

A Malta Michelin Guide első kiadása nagyon komoly mérföldkő az ország életében, mert ez jelzi, hogy itt is elérkezett a minőségi éttermek. Az első csillagok pedig tovább erősítik, hogy az ország gasztronómiája a helyes irányba tart.

Gwendal Pullennec, a Michelin útmutatók nemzetközi igazgatója kifejezésre juttatta izgalmát az első máltai szakasz elindítása kapcsán. A Földközi-tenger közepén Málta nagyon vonzó kulturális célpont, egyedi konyhával, amely szépen ötvözi az európai hatásokat és a helyi hagyományokat. ”