Okos gumikeverékkel indít a Pirelli

A Pirelli a legújabb közösségi trendeket is felhasználva indította útjára a nyári szezonban csúcstermékét, a Pirelli Cinturato P7-et.

A Pirelli által megrendelt, a 18 colos vagy annál nagyobb gumiabroncsot használó járművezetők körében végzett (április végére-május elejre vonatkozó) felmérés szerint, különösen a társadalmi távolságtartást szolgáló intézkedések okán, a jövőben növekedni fog az autóhasználat. Kínában a válaszadók 68 százaléka, Olaszországban 31 százaléka, Németországban pedig 20 százaléka mondta, hogy a korábbinál többet fogja használni az autóját.

A megkérdezettek több mint 50 százaléka válaszolta, hogy év vége előtt le akarja cserélni a gumiabroncsait, hogy biztosítsa autója optimális biztonságát. A választásukat meghatározó kritériumok között nagy szerepet játszott a gumiabroncsok megbízhatósága és minősége: a biztonsági jellemzőket előtérbe helyező válaszadók aránya Németországban 59 százalékra, Olaszországban 78 százalékra, Kínában 86 százalékra nőtt.

Ezt a trended figyelembe véve vezette be most a Pirelli a 2009-ben piacra lépett Cinturato P7 abroncs legújabb generációját, amelynek legfontosabb jellemzője, hogy a Pirelli mérnökei egy olyan terméket fejlesztettek, amely az olyan, egymással szemben álló követelményeket is képes összeegyeztetni, mint például a nedves teljesítmény és az alacsony gördülési ellenállás. Emellett a legújabb Cinturato műszaki újításai között szerepel az az új gumikeverék, amely környezet hőmérsékletétől függően úgy képes változtatni tulajdonságait, mintha egyszerre két gumikeverék lenne egy abroncsban.