Mezőföldi megújulás

A Mezőfölön, mintegy ötezer lakos számára biztosítja az életfeltételek javulását az a most lezárult közműberuházás, amelyet Lajoskomárom és Dég önkormányzata, Európai Uniós pályázati forrást is felhasználva valósított meg.
A csaknem kétezer ingatlant kiszolgáló szennyvíztisztító és a mintegy 50 kilométer hosszú csatornahálózat létrehozásához az Európai Uniós forrást is tartalmazó KEOP-pályázat keretében, a Lajoskomárom-Dég KEOP-1.2.0/2F-2010-0004 csatornaberuházási projekt 2,48 milliárd forintnyi – 83,65 százalékos – vissza nem térítendő forrást nyert el. Az összköltségét tekintve 2,689 milliárd értékű fejlesztés fontos eleme, hogy úgy javítja a térség életminőségét, hogy közben a Fejér megyében lévő település gazdasági fejlődését, a foglalkoztatás növelését is elősegíti. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a potenciális befektetők részéről ma már alapvető elvárás a közművesítés.
Új beruházók megjelenésére több területen is esély mutatkozik a térségben. Az agráriumban, a jó minőségű termőföld és a kiváló mezőgazdasági adottságok jelentenek vonzerőt. Az ipar és a szolgáltató központok számára az M7-es autópálya közelsége jelenthet logisztikai előnyt. A turisztikai beruházások esetében pedig több előnyös lehetőség is adódik. Lajoskomáromban önkormányzati tulajdonban áll az a termálvízzel rendelkező terület, amelynek idegenforgalmi hasznosításához már a megvalósíthatósági tanulmányok is elkészültek, míg Dégen a Festetics Kastély, Magyarország egyetlen látogatható klasszicista kastélya teremt alapot a széles körű érdeklődésre számot tartó turisztikai beruházásokhoz.

Legyél az első hozzászóló "Mezőföldi megújulás" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*