Michelin-csillagos a Borkonyha!

Az étterem séfje, Sárközi Ákos és a tulajdonos, Horváth Tamás bisztrókonyhát visz három és fél esztendeje a belvárosban. A Michelin-ellenőrök értékelésükben felhívják a figyelmet arra, hogy a nagyon magas színvonalú konyha fogásait kimondottan jó ár-értékarányban kínálják a működtetők. A tulajdonos nem tervezi az árak emelését a számára is váratlan elismerés megszerzése után. Esténként hetven-száz ételt tálalnak konyhájukból, s minden este telt házzal üzemelnek.

Elsőként a vilagevo.blog.hu adta hírül a magyar gasztro világában szenzációsnak számító hírt. Íme a 2014-es Michelin Main Cities of Europe értékelése a Borkonyháról, a vilagevo.blog.hu fordításában:

„Nyüzsgő, borcentrikus étterem a Bazilika közelében. A kétheti menüben jól kivitelezett, kidolgozott modern stílussal, finom magyaros befolyással bíró ételek szerepelnek. A legfőbb alapanyagok a környező országokból származnak. A 200 tételes borkínálatból 48 kimérve is fogyasztható, sokuk helyi termelőktől származik.
Szilvásváradi pisztráng vörös borban, napon szárított paradicsommal, salottával. Mangalicavariációk. Tárkonymousse édes morzsával és sütőtökkel.”

(Fotó, és az étteremről bővebben: www.borkonyha.hu)

Legyél az első hozzászóló "Michelin-csillagos a Borkonyha!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*