Mintegy 700 ezer turista látogat decemberben Prágába

Mintegy 700 ezer turista foglalt szállást decemberben Prágában. Ez 4,5 százalékkal több, mint 2018 decemberében – közölte a Prague City Tourism (PCT) társaság.

A cseh főváros idegenforgalmával évtizedek óta foglalkozó PCT adatai szerint ebből mintegy 590 ezer külföldi turista, míg 110 ezer hazai cseh állampolgár. A turisták többsége a karácsonyi ünnepekre, és a szilveszterre, illetve az újévre érkezik Prágába. A külföldi turisták döntő többsége európai, elsősorban németek, oroszok, franciák, olaszok, osztrákok és szlovákok.

“Kontinensünkön kívül a legnagyobb számban amerikaiak foglaltak szállást, de tovább emelkedett a dél-koreai és a kínai vendégek száma is” – mondta Barbora Hrubá, a PCT szóvivője újságíróknak. Mint megjegyezte, a turistaforgalmat nagyban befolyásolja, hogy az utóbbi időben bővült a légi összeköttetés Pekinggel, Sanghajjal és Szöullal is.

A külföldi turisták által legkeresettebb helyek decemberben a hagyományos karácsonyi vásárok elsősorban az Óvárosi téren, a Prágai Várban, valamint a Vencel téren. Fokozott érdeklődésnek örvendenek a speciális adventi programok, amelyeket jelenleg gyakorlatilag már minden prágai városkerület megrendez.  A PCT tapasztalatai szerint a külföldi és a cseh turisták is általában jóval nagyobb összegeket költenek el decemberben, mint az év más hónapjaiban. A legnagyobb vásárlók közé az orosz látogatók tartoznak – jelentette ki Barbora Hrubá. (MTI)