Mitt Romney visszatért a Marriott International igazgatótanácsába

 Romney 1993 és 2002, valamint 2009 és 2011 között töltött mát be igazgatói tisztséget a Marriottnál. Munkájáért Romney 2010-ben 193 357 dollárnyi “kompenzációt” kapott a cégtől, ebből 83 ezret pénzben és részvényekben.

Mitt Romney az egyik legsikeresebb amerikai magántőke-befektető cég, a Bain Capital alapítója és vezetője volt. Üzletemberi háttere elnökválasztási kampányának egyik alappillérje volt, erre hivatkozva állította azt, hogy tudja, hogyan kell munkahelyeket teremteni az amerikai gazdaságban. Romney magánvagyonát 190 és 250 millió dollár közötti összegre becsülik.

Az elmúlt napokban megjelent sajtójelentések szerint az üzleti világban és a mormon egyházban mindig aktív Romneyt nyomasztotta az a tétlenség, amely az elnökválasztás elvesztése nyomán a “nyakába szakadt”. Utolsó elnökjelölti tevékenysége az volt, hogy ajánlóleveleket írt szélnek eresztett kampánystábja tagjainak.

A volt massachusettsi szenátor veresége után bejelentette, hogy nem kíván többé választott politikai tisztségért versenybe szállni. Lapértesülések szerint Romney nem mutat érdeklődést a Republikánus Párt reformja iránt sem. Igaz, ennek meghatározó személyiségei elfordultak tőle, miután kijelentette: Obamának azért sikerült győznie, mert hivatalban lévő elnökként “ajándékokkal” magához tudta édesgetni a különböző társadalmi csoportokat.

forrás: MTI

Legyél az első hozzászóló "Mitt Romney visszatért a Marriott International igazgatótanácsába" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*