Moldova fővárosába indít járatot a Wizz Air

A Wizz Air új útvonalat jelentett be azok számára, akik szívesen fedezik fel az öreg kontinens keleti részét: a kínálatban márciustól Moldova is elérhető.

A Bîc folyó partján található Chișinău – vagy magyar nevén Kisjenő – a régió egyik kiemelt központja, egyben a kontinens egyik legzöldebb városa. A megannyi erdő, park, valamint az állat- és botanikus kert felfedezésére nem lehet elég időt szánni, de emellett az építészeti ékességek, katedrálisok, templomok, valamint a kulturális események, mint a színházi és balettelőadások szolgáltatnak kiváló programot.

A Chișinăui nemzetközi repülőtér Magyarország és Moldova megállapodását követően valamennyi COVID-19 elleni vakcinát elfogad, amennyiben az utas az összes dózist megkapta belőle. Az ország területére védettségi igazolvány felmutatásával lehet belépni. Ennek hiányában az utazástól számítva 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredmény mentesíti a belépni szándékozókat a karanténkötelezettség alól, attól függetlenül, hogy milyen besorolású országból érkeztek. Az ország hivatalos weboldalán található listán („Lista statelor” címmel), illetve a Konzuli Szolgálat oldalán bővebb információ található arról, melyek számítanak piros jelzésű országoknak.