Múltidéző luxushajózásra invitál a Mövenpick Hotels & Resorts a Níluson

 …………….


Az SS Misr gőzhajó

Mind az öt új hajónak megvan a maga különlegessége, ami az egyediségét és egyben varázslatos hangulatát is kölcsönzi. Például az SS Misr gőzhajó, mely a flotta zászlóshajója, egy úszó időkapszula tulajdonképpen, hisz a közel 100 éves hajót 1938-ban Farauk király alakította át a privát jachtjává, ezért rengeteg tárgy és emléktárgy található meg a fedélzeten, mint például a király fonográfjai, telefonjai, rádiója, vagy az édesanyjának írt levelei.

Amennyiben ez még nem lenne elég, akkor a 24, különböző stílusú (a XV. Lajos korabeli francia díszítésektől kezdve, az oszmán török birodalom stílusán át, a századfordulós angol dizájn szerint berendezett) lakosztályok biztosan elnyerik a vendégek tetszését, csakúgy, mint a király korabeli étkeiből összeállított menük, melyet korhű ruhában szolgál fel a személyzet. A csupán felújított, de eredeti alkatrészeit továbbra is használó gőzős gépterme pedig külön látványosság a vendégek számára.

.

“Átlagos” szoba az SS Misr gőzhajón

Az SB Feddya egy tradicionális egyiptomi vitorlás hajó, a „dahabeya” modernizált változata, így, habár a flotta legkisebb hajójáról van szó, mégis a legfényűzőbb hajója a Mövenpicknek. Minden vendégnek privát teraszt és balkont kap, valamint a nap 24 órájában rendelkezésre álló személyzet lesi minden kívánságát.


Az SB Feddya


Kilátás az SB Feddya egyik lakosztályából

Az MS Hamees pedig egy 18 éves szünetet tör meg, minekután 2013. áprilisi indulásával a Níluson újra elindulnak hosszabbtávú hajózások Kairó, Luxor és Asszuán között. A 14 napos hajóút alatt a vendégek gyönyörködhetnek a városokban, az ismert és kevéssé ismert történelmi emlékekben, a csodálatos folyópartban és az élővilágban mely a Nílussal együtt él és lélegzik már évezredek óta.
Mindegyik hajón megtalálhatók természetesen a mára már szinte elengedhetetlen vívmányok, mint például az LCD TV, légkodicionáló, vagy az internet elérés, emellett a fedélzeten való pihenés is teljes mértékben biztosítva van az úszómedencékkel, bárokkal, éttermekkel, játéktermekkel és különböző boltokkal.

További információkért kérjük keresse fel az utazási irodákat, vagy látogasson el a Mövenpick honlapjára, a www.moevenpick-hotels.com –ra.

Legyél az első hozzászóló "Múltidéző luxushajózásra invitál a Mövenpick Hotels & Resorts a Níluson" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*