Mutatjuk az első őszi Gasztrohegy fogásait

Idén ősszel kicsit máshogy indul újra a Gasztrohegy, mint tavaly. A szervezők – 10 egész évben nyitvatartó badacsonyi vendéglátóhely tulajdonosai és séfjei – 2 napos fesztiválként kezdték el értelmezni a tematikus Gasztrohétvégéket, és ennek megfelelően csomagajánlatokkal is készültek. Elkészítették az egyik legizgalmasabb szórólapot, amit mostanában láttunk: az asztali kiajánlóból mini Badacsonyt lehet hajtogatni.

Természetesen most is bárki bármelyik helyre betérhet “csak úgy” kóstolni, de érdemes a túrát a Hotel Bonvino Gasztrohegy INFO pontján kezdeni majd, ahol poharat, karszalagot, kedvezményes bérletet is lehet vásárolni. Mutatjuk, hogy mi, mit tartalmaz:

  • GASZTROHEGY-jegy • Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára, mely fél óránként indul a helyek között
  • GASZTROHEGY-bérlet • Kedvezményes, 5 szabadon választott vendéglátóhely Gasztrohegy fogását tartalmazó bérlet egy adott hétvégére + Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára
  • GASZTROKALAND • Exkluzív gasztrotúra bennfentes idegenvezetőkkel, ahol személyesen találkozhatsz a vendéglátókkal – bejelentkezéssel! Tartalma: 5 vendéglátóhely meglátogatása: 5 gasztrohegy fogás+5 pohár bor a fogások mellé + Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára

Mi is a Gasztrohegy?

Badacsonyban októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt. Októberben indul a Gasztrohegy új évada sok-sok hallal: lesz pisztráng, lazackaviár, oroszos vonal, balatoni sushi, fogas tatár, pontyfilé.

A Gasztrohegy vendéglátói minden évben szeretettel látnak egy új tagot. Idén tizedikként csatlakozott a badacsonyörsi Vánkos, mely panziónként kezdte, mára azonban melegkonyhás bisztróval bővültek.

Az októberi Nem HEKK hétvége fogásai:

  • Tölgyes Kúria: Füstölt fogas kocsonya, marinált kerti zöldségekkel kapor habbal / Vaslapon sült keszthelyi tokhal kolbász, konfitált paradicsomos, hagymás sült burgonyával, citrus mártással
  • Bonvino Borbár: Füstölt leső harcsa cékla-alma-zeller szalma
  • Borbarátok Vendéglő: Fogas tatár, ananász, chili, koriander / Rácponty, füstölt burgonyapüré, kolbász morzsa, lecsós jus
  • Istvándy Birtok és Borműhely: Lazac pisztráng grill zöldséggel, kéknyelű mártással
  • Tilia Borvendéglő: Füstölt pisztrángos quiche, mángold / Pontyfilé karsztvizes kultúrából, házi derelye, paradicsom, Ranolder sajt.
  • Pláne Badacsony borterasz: Balatoni sushi
  • Hableány: Fogaspofa- savanyúkáposzta- kaviár / Ponty- harcsamártás- hajdina- haltej
  • Kisfaludy-ház:H.E.K.K. – Harcsa, endívia, tök, Kapor
  • Vánkos:Orosz blini, füstölt lazac, lazackaviár, tejföl, tojás, beluga vodka
  • Laposa Birtok: Medvecukros posírozott tokhal / Kárász Gin tonic