Mutatjuk, hol nyaraltak a legtöbben Spanyolországban

Barcelona legjellegzetesebb épülete az Antoni Gaudi által tervezett Sagrada Familia katedrálisBarcelona legjellegzetesebb épülete az Antoni Gaudi által tervezett Sagrada Familia katedrális

Spanyolország ismét rekordszámú turistát fogadott tavaly – derült ki a spanyol ipari, kereskedelmi és turisztikai minisztérium internetes oldalán olvasható jelentésből.

A spanyol statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint a dél-európai országba 83,7 millió külföldi turista látogatott el 2019-ben, 1,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A legtöbben, 18 millióan az Egyesült Királyságból érkeztek. Németország 11,2 millió turistával a második, Franciaország 11,1 millióval a harmadik helyre került a ranglistán. Ami pedig a legkedveltebb spanyol úti célokat illeti:

  1. Tavaly is Katalónia volt a turisták legfőbb úti célja, mintegy 19,4 millióan választották.
  2. A Baleár-szigeteket 13,7 millió turista kereste fel.
  3. A Kanári-szigetekre 13,1 millió látogató utazott.

A külföldi turisták 92 millió eurót meghaladó összeget költöttek Spanyolországban a múlt évben – állapította meg a jelentés, hozzátéve, hogy ez 2,8 százalékos növekedés egy év alatt. Isabel Oliver turizmusért felelős államtitkár szerint a rekord turistaszám az ágazat dinamizmusát mutatja egy olyan esztendőben, amikor a Brexit és a brit Thomas Cook utazási iroda csődje is nehézséget okozott. Ennek alapján bíznak abban, hogy Spanyolország az idén is a nemzetközi turizmus élvonalában képes maradni. (MTI)