Mutatjuk, hol nyaraltak a legtöbben Spanyolországban

Barcelona legjellegzetesebb épülete az Antoni Gaudi által tervezett Sagrada Familia katedrálisBarcelona legjellegzetesebb épülete az Antoni Gaudi által tervezett Sagrada Familia katedrális. tömegeket vonz

Spanyolország ismét rekordszámú turistát fogadott tavaly – derült ki a spanyol ipari, kereskedelmi és turisztikai minisztérium internetes oldalán olvasható jelentésből.

A spanyol statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint a dél-európai országba 83,7 millió külföldi turista látogatott el 2019-ben, 1,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A legtöbben, 18 millióan az Egyesült Királyságból érkeztek. Németország 11,2 millió turistával a második, Franciaország 11,1 millióval a harmadik helyre került a ranglistán. Ami pedig a legkedveltebb spanyol úti célokat illeti:

  1. Tavaly is Katalónia volt a turisták legfőbb úti célja, mintegy 19,4 millióan választották.
  2. A Baleár-szigeteket 13,7 millió turista kereste fel.
  3. A Kanári-szigetekre 13,1 millió látogató utazott.

A külföldi turisták 92 millió eurót meghaladó összeget költöttek Spanyolországban a múlt évben – állapította meg a jelentés, hozzátéve, hogy ez 2,8 százalékos növekedés egy év alatt. Isabel Oliver turizmusért felelős államtitkár szerint a rekord turistaszám az ágazat dinamizmusát mutatja egy olyan esztendőben, amikor a Brexit és a brit Thomas Cook utazási iroda csődje is nehézséget okozott. Ennek alapján bíznak abban, hogy Spanyolország az idén is a nemzetközi turizmus élvonalában képes maradni. (MTI)