Újabb művészi tűzfalak születtek Budapesten

Újabb művészi tűzfalak születtek BudapestenFotó: Farkas András

Negyedik alkalommal indult el a Színes Város Budapest Fesztivál az erzsébetvárosi Kertész utcában. Az eredmény: újabb csodálatosan újjászületett tűzfalak.

A főként belvárosi tűzfalak megfestésével foglalkozó Színes Város Csoport ismét egy társadalmi összefogás eredményeként valósítja meg az egyhónapos művészeti fesztivált, amelynek idén először lesz kiemelt partnervárosa, méghozzá Berlin. A szeptember végéig tartó projektsorozat témája 2017-ben a ‘Gasztronómia és a bor’. Minden falfestés, amely a fesztivál keretein belül készül el, ezen témák köré épül, az alkotók ebből nyerték inspirációikat. A budapesti falfestések mellett Berlinben is alkot egy magyar művész.

Fotó: Farkas András

Fotó: Farkas András

A fesztivál idén nem egy, hanem két megfestett tűzfallal indul, mindkét falat egy-egy Berlinből idelátogató művész tervezte és kivitelezte. Az utcához közelebb eső Murál egy hétig készült, 230 négyzetméteres, és Vidam nevű alkotó munkája. Művészneve magyarosan hangzik, mivel az édesapja magyar, illetve ő maga is itthon született, ezután költözött ki a család Németországba. A művész illusztrátornak tanult Berlinben. A német The Weird nevű alkotócsoport tagja, munkáikat a töredezett vonalakból építkező, expresszív figuralitás jellemzi.

A frissen elkészült második, nagyjából 450 négyzetméteres falon 11 napon keresztül dolgozott a német HRVB művésznevű alkotó. Tom szintén Berlinben él, ő is a The Weird alkotócsoportcsoport tagja. A tervezőgrafikusként dolgozó street art művész jelenleg illusztrátor a német fővárosban, első rajzait graffitisként jegyezte, később indult el a mostanra fő fókuszába kerülő karakter ábrázolás felé.

Fotó: Farkas András

Fotó: Farkas András

Felemelő az az érzés, hogy a hónapokon keresztül tartó szervezés végére elkezd összeállni a befektetett munka, megszületnek Budapest újabb művészi értékű tűzfalai, amelyeket a helyi lakóközösségek, továbbá az idelátogatók is nagy örömmel fogadnak – mondta el Flór Péter, a fesztivált szervező Színes Város Csoport főtitkára.

Legyél az első hozzászóló "Újabb művészi tűzfalak születtek Budapesten" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*