Nagyon trendi, nagyon gyors – ez az új MINI

Az új MINI John Cooper Works Countryman idén novemberben érkezik meg az utakra 306 lóerős négyhengeres turbómotorral, nyolcfokozatú Steptronic Sport automa taváltóval, ALL4 intelligens összkerékhajtással és a MINI John Cooper Works részleg által tervezett, versenypályára optimalizált futómű-technológiával. A magával ragadó sokoldalúság így lélegzetelállító vezetési élménnyel párosul.

Egy ellenállhatatlan karakter, amely a zárt versenypályák vérpezsdítő tempójában nevelkedett: az új MINI John Cooper Works Countryman az épített utakon és a járatlan terepeken egyaránt kvalitásai legjavát nyújtja. A négyhengeres turbómotor 306 lóerős teljesítményét már alapfelszereltségként egy nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltó továbbítja a kerekek felé, ALL4 intelligens összkerékhajtáson keresztül, amely így minden terepen extrém menetteljesítményt garantál. A letaglózó vezetési élményt a MINI John Cooper Works részleg által tervezett futómű-technológia emeli új szintre, miközben a tovább finomított formanyelv, a minden korábbinál színesebb felszereltségi tételek és a bőséges extrafelszereltségi opciók arzenálja tökéletes egységgé varázsolja az új MINI John Cooper Works Countryman egyszerre sportos és exkluzív egyéniségét.

Az erő és a sokoldalúság találkozása: a prémium kompakt szegmens új nagyteljesítményű élsportolója minden tekintetben a brit prémiumgyártó modellpalettájának csúcsán érkezik meg az utakra. A zabolátlan teljesítmény és a bőséges helykínálat kettőse a hétköznapok forgatagában váltja valóra az abszolút vezetési élmény lehetőségét, a kifejezetten magas fokú minőséget pedig kifejező karosszéria-kiegészítők és finomhangolt utastéri stílusjegyek fokozzák. Az új MINI John Cooper Works Countryman első példányai 2020 novemberében érkeznek meg az utakra.

Négy ajtajával, nagyméretű csomagtérajtajával, öt teljes értékű ülésével, többféleképpen variálható utasterével és akár 1 390 literesre bővíthető csomagterével az új MINI John Cooper Works Countryman nem csupán a hétköznapok összes terhét képes magára vállalni, de a hosszabbra nyúló utazások alkalmával kikezdhetetlen menetkomfortot is kínál. A sorozatgyártású MINI modellbe valaha szerelt legerősebb motor, az intelligensen vezérelt összkerékhajtás és az első tengely differenciálzárja – amelyet a nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltóba integráltak a mérnökök – minden vezetési szituációban vérpezsdítő menettulajdonságokat ígér.

Az utastér kisugárzását szintén továbbgondolták a készítők, az új MINI John Cooper Works Countryman sportossága így minden korábbinál modernebb prémium minőséggel párosul. A kormány mögé szerelt, 5,0” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység újdonság az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettán, az ugyancsak opcionális extrafelszereltségi tételként megrendelhető Connected Media csomag pedig már 8,8” képernyő-átmérőjű, érintés-érzékeny központi kijelzőt is kínál. Utóbbi magas minőségű kialakítást, elegáns előlapot, érintés-érzékeny vezérlőpanelt és magasfényű Piano Black felületkezelést kapott.

Az alapfelszereltségként integrált SIM kártyának köszönhetően az új MINI John Cooper Works Countryman ráadásul „folyamatos online jelenlétet” garantál és számos digitális szolgáltatáshoz kínál hozzáférést. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI Navigation Plus csomag többek között valós idejű forgalmi információkkal (RTTI – Real Time Traffic Information), MINI Online internetportállal, Apple CarPlay-előkészítéssel és a hangvezérléssel működtethető Amazon Alexa játszi könnyedségű integrálhatóságával kényezteti a brit prémiumgyártó ügyfeleit.