Négy turistaparadicsom, négy újrakezdési trükk

Míg a határok világszerte le voltak zárva, néhány ország átgondolta, hogyan csalogathatná majd vissza a turistákat és lendíthetné fel a gazdaságot.

Szicília

A terv része, hogy a látogatók hotelszámlájuk harmadát, repülőjegy-kiadásuknak pedig a felét állják. A voucher a határok megnyitásától szerezhető meg. Az elsők között vírus sújtotta Olaszország már fokozatos újranyitásba kezdett, júniustól kinyithatnak az éttermek, szépségszalonok és fodrászatok, az iskolák azonban szeptemberig zárva maradnak.

Cancun

A helyi média szerint a város egyet fizet, kettőt kap csomagokkal készül a Puerto Morelos, Isla Mujeres és a Cancuni strandokon. Minden második kifizetett éjszaka után két éjszaka lesz ingyenes és visszatérítik a velünk utazó repülőjegyének árát is. Közösségimédia-versenyt is szerveznek, a nyertesnek életre szóló, Cancunba szóló oklevéllel. A cancuni szállodaszövetség ezzel szeretné felgyorsítani a térség gazdasági és turisztikai gyógyulását.

Las Vegas

Derek Stevens 1700 ingyen repülőjeggyel tervezi újraindítani a D Las Vegas és Golden Gate Hotel&Casino elnevezésű ingatlanjait, ahová több mint 20 főbb amerikai városból repülhetnek. Stevens és csapata ahhoz sem ragaszkodik, hogy az ő szállodáiban lakjon a vendég, a lényeg, hogy továbbra is a térségbe látogassanak.

Japán

A Japán kormány a helyi turisták utazási költségeit támogatná egy 19 milliárdos dolláros tervvel, ami júliusban indulna. Más, helyi hírforrások szerint alacsony fertőzöttségű országok felé is határt nyitnának, mint például Új-Zéland, Ausztrália, Thaiföld vagy Vietnám.