Magyarországon valósul meg az Eurovegas

 A tulajdonosok, Hans Asamer és Alfred Supersberger, 2006-ban vállalták át a magyar állam által a játékkaszinók működéséhez kiadott koncessziót az ismert kaszinóüzemeltetőtől, a Las Vegas Sands leányvállalatától (egyéb projektjeik miatt végül elálltak a szerződéstől), azóta folyamatosan dolgoznak partnerükkel, a Hard Rock Internationallel az Eurovegas projekten.

A két tulajdonos a magyar állam politikai képviselőiben és a három érintett település, Bezenye, Hegyeshalom és Mosonmagyaróvár polgármestereiben megbízható partnerekre találtak, így a kitartó munka mellett, a gazdasági válság ellenére is állítják, a turisztikai központ belátható időn belül megvalósul. Ezt támasztotta alá a magyarországi kaszinó-beruházásokat érintő vizsgálatok eredményét ismertető Dr. Budai Gyula kormánybiztos tájékoztató levele is, aki szerint az Eurovegas projekt megépítésének útjában nem áll akadályozó tényező. A projekt fejlesztése teljes mértékben a magyar állam gazdasági segítsége nélkül zajlik, a befektetők nem kívánták igénybe venni se Magyarország, se az Európai Unió támogatását.

A komplexumot egy magyar-amerikai építész csapat tervezte, a kivitelezés során így várhatóan 11000 közvetlen és közvetett munkahely jön étre. Az építés megvalósulása után a komplexum 1200 közvetlen és 20000 közvetett munkahelyet tud biztosítani. A magyar állam is több szempontból jól jár az Eurovegas-szal, ugyanis a KPMG tanulmánya szerint az évi adóbevétel a kivitelezés folyamán mintegy 35 milliárd forint, az üzemeltetési időszakban pedig mintegy 20 milliárd lesz. A kivitelezést egy magyar cég által vezetett konzorcium végzi majd. Emellett Magyarországra is jó fényt vet, ha egy stabil, tartós együttműködést építenek ki a magyar politikával, így mutatva egy pozitív képet a külföldi befektetők felé, a Magyarországon történő működtetést illetően.

A tervek szerint az Eurovegas Entertainment Komplex első ütemében egy Hard Rock kávézót, egy amerikai mintára épülő igényes steakhouse-t, egy sörkertes bajor sörözőt, egy ismert működtető által üzemeltetett 1000 fős diszkót, egy 4000 fős koncert- és rendezvényközpontot, üzleteket és egy Las Vegas-i stílusú kaszinót terveznek. Emellett az első építési fázis még magában foglalja a „Hard Rock Hungary” szállodatornyot, mely 350 szobát fog tartalmazni, valamint egy első osztályú spa-t is, ezen kívül a hely látványossága is lesz, hisz magassága által már messziről szembetűnik majd, állítólag még Pozsonyból is látható lesz.

forrás: infogyor.hu

Legyél az első hozzászóló "Magyarországon valósul meg az Eurovegas" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*