Négycsillagos szálloda épül Szolnokon

Százötvenöt szobás, háromemeletes, négycsillagos wellness, sport-, konferencia szálloda és rehabilitációs központ épül Szolnokon a Holt-Tisza partján.

A teljes mértékben magyar tulajdonú Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft. csaknem 10 milliárd forintos beruházását a kormány mintegy 4 milliárd forinttal támogatja. A beruházás a tervek szerint jövő nyáron indul és 2023 nyarán ér véget. A komplexum hasznosítja majd a megújuló energiaforrásokat, a geotermikus- és a napenergiát is, megfelel a fenntartható fejlődés követelményeinek.

A 17 ezer négyzetméteren épülő szálloda 155 szobájából 123 kétágyas lesz, a többi pedig lakosztály. A mintegy ezer négyzetméteres konferenciaközpont 300-350 ember befogadására lesz alkalmas. Többek között épül egy mintegy 3 ezer négyzetméteres wellness-központ is. A “Tiszakavics” elnevezésű komplexum üzemeltetője a 2020 júniusában alakult, a Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft. tulajdonában levő Riverstone Hotel Kft. lesz. A Green Plan Energy 2010-ben alakult 100 százalékban magyar tulajdonú, csaknem 9 milliárd forint éves nettó árbevételű energetikai, környezetvédelmi cég. Fő profilja az alternatív energiaforrások kiaknázására irányuló berendezések forgalmazása, rendszerek tervezése, kivitelezése. A Green Plan cégcsoportot jelenleg nyolc vállalat alkotja, jelen fejlesztéssel első turisztikai beruházásaként kívánja bővíteni portfolióját.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a cél az volt már évekkel ezelőtt is, hogy Szolnok felkerüljön az ország turisztikai térképére. Az első lépés ennek érdekében a Tiszaparti sétány teljes felújítása volt, megépült a RepTár  Szolnoki Repülőmúzeum, megújult a Szolnoki Művésztelep, épül a szolnoki vár, megépült a Tiszavirág gyaloghíd, folyamatban van a Tiszaligeti Strandfürdő fejlesztése – sorolta.Hozzátette: a városban kettő négycsillagos és három háromcsillagos szálloda összesen ezer férőhelyet tud biztosítani, ez viszont nem elég. A bejelentett négycsillagos szuperior szálloda a Holt-Tisza partján épül – mondta, megjegyezve, hogy ez egy tizenhat kilométeres holtág, ahol tizenöt ország sportolói készülnek olimpiára és világbajnokságra kajak-kenu sportágban. (MTI)