Új hotel nyílt Zalaegerszegen

Az egykori Hotel Balaton felújított épületében kialakított új, kínai tulajdonban lévő Willis Hotel Zalaegerszegen MTI/Varga György

Egymilliárd forintos beruházás nyomán nyílt meg a kínai tulajdonban lévő Willis Hotel: a négycsillagos szállodában 64 szoba, 100 férőhelyes konferenciaközpont, 120 személyes étterem és 1000 négyzetméteres wellness-központ várja a vendégeket.

Zalaegerszeg innovatív, dinamikusan fejlődő, modern várossá vált, a régió gazdasági és ipari központja. A városhoz kötődik többek között a ZalaZone Járműipari Tesztpálya, ahol “nemzetközi szinten is jelentős ipari-innovációs bázis épül”, de több egyetem is jelen van és együttműködik a ZalaZone-nal, főként a mesterséges intelligencia terén. A zalai megyeszékhely kutatás-fejlesztési központtá válik, ahol a legújabb csúcstechnológia jelenik meg. Itt gyártják majd a világ legmodernebb tankjait is, amelyhez egy tesztpálya is kapcsolódik, a gyártáson kívül pedig fejlesztéssel is foglalkoznak a hadiüzemben, amely a beszállítókkal együtt mintegy félezer embernek nyújt majd megélhetést – hangzott el Zalaegerszeg legújabb szállodájának avatóján.

MTI/Varga György

Vej Vej Csang, a négycsillagos hotel igazgatója, a tulajdonos család képviseletében felidézte, hogy 2017-ben vásárolták meg a hotel épületét és kezdték el a fejlesztést. A korszerűsítéssel 64 szobás hotelt alakítottak ki, amelynek 100 férőhelyes konferenciaközpontja, 120 személyes étterme és 1000 négyzetméteres wellness-központja is van. Korábbi közlés szerint a beruházás értéke meghaladja az egymilliárd forintot. (MTI)