Nyíregyháza keleten és nyugaton is “mutatja magát”

Ungváron és Düsseldorfban is bemutatta a Nyírség turisztikai kínálatát a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a múlt héten.

A Magyarország Ungvári Főkonzulátusa által harmadik alkalommal szervezett kulturális-gasztronómiai fesztiválon, az ungvári hUNGary Fest-en, a színes színpadi programok mellett hagyományőrzők, kézművesek, illetve turisztikai standok is várták a vendégeket az Ung folyó partján felállított sátrakban. „A stand a rendezvény egyik legforgalmasabb pontján fogadta az érdeklődőket, akik már ismerték és kifejezetten keresték a Nyíregyházáról szóló magyar és ukrán nyelvű kiadványokat, konkrét kérdésekkel fordultak a kiállítók felé. Míg a felnőttek a turisztikai attrakciókról, szálláslehetőségekről és programkínálatról érdeklődtek, addig a gyerekek a „Helló Nyíregyháza” fotófalnál fényképezkedtek. A rendezvény mindkét napján fürdő és állatparki belépőjegyek találtak gazdára, a nyertesek legnagyobb örömére.” – számolt be a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa 2019. szeptember 5-8. között negyedik alkalommal rendezte meg a Düsseldorfi Magyar Napokat az óváros szívében, a városháza előtti téren.

A TDM iroda a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt-vel, valamint a Zsindelyes Pálinkafőzdével közös standon mutatkozott be. Bár Nyíregyháza neve még kevésbé ismert az ottani német lakosság körében, ennek ellenére érdeklődés mutatkozott a fürdő, illetve a fürdőgyógyászati szolgáltatások iránt. – A helyiek kifejezetten örültek a Dortmund-Debrecen közvetlen repülőjáratnak, ami jelentősen megkönnyíti az idejutást. Bár a német lakosság körében elsősorban a magyar borok ismertek, a pálinkát is szívesen megkóstolták és vásárolták – idézték fel az iroda munkatársai.

A jövő héten a Toureurocentr – Kárpátalja 2019 turisztikai kiállításon veszünk részt ugyancsak Ungváron, később a Tirpák Fesztivál idején fogadunk Pozsonyból médiaszakembereket egy studytour keretében – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.