Nyíregyháza bemutatkozott Pozsonyban

Óriási érdeklődés övezte március 20-án azt a turisztikai rendezvényt Pozsonyban, ahol Nyíregyháza bemutatkozott az utazásszervezőknek, utazási irodák vezetőinek, a média képviselőinek és a turisztikai szakembereknek.

A Crowne Plaza Hotel elegáns termében Pető Tibor Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének rendkívüli és meghatalmazott nagykövete és Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere köszöntötte a nagylétszámban megjelenteket.

Az eseményen Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója tartott színvonalas előadást Nyíregyháza turisztikai attrakcióiról. A szakmai program során a vártnál nagyobb érdeklődés mutatkozott a város turisztikai kínálata iránt, tárgyalások folytak Nyíregyháza Szlovákiában történő megjelenéséről print és online felületeken, valamint rádiós interjú is készült.

A workshop végén ajándéksorsolásra került sor; a fődíj a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. felajánlásából egy wellness hétvége volt a Fürdőház Hotelbe, továbbá több értékes nyeremény is gazdára talált.

A jól sikerült rendezvényt egy pálinka – és borkóstolóval egybekötött állófogadás zárt.

„Nyíregyházára a legtöbb vendég Szlovákiából, de elsősorban annak keleti feléből érkezik, ezért a város célja az, hogy a távolabb fekvő nyugati rész és a szlovák főváros lakosai is megismerjék Nyíregyháza nevét és turisztikai, gasztronómiai értékeit, és válasszák pihenésük helyszínéül városunkat – nyilatkozta szerkesztőségünknek Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.