Oda a Karya

A szezon előtt, a legnagyobb utazási irodák némelyike már felvetette, hogy a piacon még nem kezdődött jelentősebb konszolidáció: rengeteg az instabil, likviditási gondokkal küzdő utazási iroda, utazásszervező és közvetítő. Óriási a túlkínálat, irreális a lekötött charterek száma, sokan irreálisan terveznek, néhány specialista elrugaszkodott a realitástól. (A törökországi kiutazásokra szakosodott irodákról van szó – tették hozzá zárójelben.) Összességében 30-40%-os a túlkínálat, és van ahol ez akár 100% is lehet – mondták -, hozzátéve, hogy a nagymúltú cégek között viszont megindult a kockázatok minimalizálását szolgáló együttműködés.
Ezt az előrejelzést igazoljam hogy a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal visszavonta a Karya Tour utazási iroda engedélyét, az utazásszervezőt pedig törölte az utazási vállalkozások nyilvántartásából. Az irodának, amely tevékenységéhez kötődően, az Atlasz Biztosítónál – a QBE Insurance Europe Limited Magyarországi Fióktelepénél -, 317 millió forintos vagyoni biztosítékkal rendelkezik, 550 utasa rekedt külföldön. Döntő többségük Törökországban, 50-en Egyiptomban. Az Atlasz információi szerint, a biztosító segítségével, jövő hét szerdáig, valamennyien hazaérkeznek – jórészük már a mai napon – szállásuk, ellátásuk addig is biztosított. A befizető, de itthon maradt 618 utas kártérítésére a kint rekedtek hazaszállítási költsége után megmaradt összegből kerülhet sor. A kárigényeket az Atlasz Biztosítónál lehet bejelenteni, a biztosító számításai szerint minden kárigényre megvan a fedezet.
A Magyar Nemzet információi szerint ugyanakkor két török hotel 30 percet adott a Karya Tour magyar vendégeinek arra, hogy elhagyják a szállodát, mert az utaztatók nem rendezték felhalmozott tartozásaikat a hotelek üzemeltetőinél és félő, hogy ha nem lesz megállapodás, a többi utas kinntartózkodása i veszélybe kerül.

Az utazási iroda honlapján, a hírek rovatban, csütörtöki dátummal a következő szerepel:
Hírek
A MAI NAPPAL MEGSZÜNTETJÜK UTAZÁSSZERVEZŐ TEVÉKENYSÉGÜNKET!
2010.07.08.
Tisztelt Utasaink, Partnereink!

A Karya Tour Kft. a mai nappal kénytelen megszüntetni utazásszervezői tevékenységét a beutaztató cég fizetésképtelensége miatt.

A döntés hátterében az a tény áll, hogy a Karya Tour Kft. utasait fogadó Sunspot incoming operator a mai naptól nem képes kiszolgálni utasainkat a célterületen.

Cégünk Atlasz Biztosítónál – a QBE Insurance Europe Limited Magyarországi Fióktelepe – rendelkezik külföldi utazásszervezői tevékenységre vonatkozó felelősségbiztosítással.

Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a gyors és váratlan, de szükségszerű döntés hátterében az áll, hogy lehetőleg egyetlen utasunk se maradjon a célterületeken szükséghelyzetben és bizonytalanságban.

Irodánk munkatársai mindent megtesznek a kárrendezés zavartalanságának biztosítása érdekében és ehhez kérjük tisztelt utasaink és partnereink közreműködését.

Az utasok kárigényeiket a QBE Magyarországi Fióktelepénél az alábbi elérhetőségeken jelenthetik be:

Telefon: 06-1-460-14-00
Fax: 06-1-460-15-18
E-mail: utaskar@qbeatlasz.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: 8:00 – 20:00
Kedd – Csütörtök: 8:00 – 16:30
Péntek: 8:00 – 14:00

Törzs utasainknak és partnereinknek ezúton is köszönjük eddigi bizalmukat!

Budapest, 2010. július 8.

Karya Tour Kft.

 

Legyél az első hozzászóló "Oda a Karya" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*