Október 23. – Kiállítások, gyertyagyújtás, fényfestés, Országház-látogatás Budapesten

Forrás: parlament.hu

Az “1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja” keretében hétfőn az Országházban és a Terror Háza Múzeumban több kiállítással várják a látogatókat, lesz fényfestés, gyertyagyújtás.

“A szabadság napjának” fővárosi programja október 23-án a Kossuth Lajos téren 9 órakor ünnepélyes zászlófelvonással indul – az oktober23.kormany.hu honlap szerint.

Hétfőn 10 és 18 óra között a “Szent Korona látogatása az Országházban” keretében az érdeklődők megtekinthetik a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát, valamint az Országgyűlési Múzeum kiállításait: a Látogatóközpontból megközelíthető “A magyar törvényhozás ezer éve” címűt, a Kossuth téren az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítást, továbbá a Kőtárat és a szintén a Kossuth téren kiállított Csepel teherautót. A 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés lesz.

Délután 16 és este 23 óra között több helyszínen is Fényfestésre kerül sor, így a Külügyminisztérium épületén, a Budapesti Műszaki Egyetem K épületén, valamint a Terror Háza Múzeumon.

A Terror Háza Múzeum ingyenesen látogatható (10 és 18 óra között), a Hősök falánál pedig egész napos protokollmentes gyertyagyújtás lesz. A múzeum állandó kiállítása mellett a látogatók megtekinthetik a “Nagy bűntetthez nagy eszme kell” című új, időszaki kiállítást Sam Havadtoy képzőművész, festő munkáiból.  (MTI)