Pannonhalmi borvidéki túrák őszre

Az egyedi klimatikus és talajtani adottságokkal bíró Pannonhalmi Borvidék mintegy 650 hektárnyi művelt szőlőültetvényével Magyarország egyik legkisebb, ugyanakkor talán leghosszabb szőlészeti-borászati múltra visszatekintő régiója. A borvidék a bencés szerzetesek évezredes szakmai eredményein alapuló magas fokú szőlőműveléséről, a kíméletes borkészítéséről és minőségi vendéglátásáról híres.

A programsorozatban résztvevő pincészetek:
Pannonhalmi Apátsági Pincészet
Babarczi Szőlőbirtok
Hangyál Pincészet
Szél Fiai Fogadó és Cellárium

Hogyan válik élménnyé a borkóstolás?

A családi hétvégeken szakképzett pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel, és a nap folyamán kreatív, ügyességi feladatokkal, az adott pince környékére szervezett ismeretterjesztő kirándulással kötik le a kisebbek és nagyobbak, de akár a szülők figyelmét is.

A gasztronómia szerelmesei együtt találhatnak ki recepteket a borászattal és az adott ételhez a helyszínen be is tudják szerezni az alapanyagokat, melyekből a nap folyamán el is készítik és fogyasztják a kitalált fogást. Természetesen az ételhez illő fehérbor (Fehér Csillag) kíséretében.

Azok, akik művelt kóstolók szeretnének lenni, a borkóstoló folyamán vidám, azonnal gyakorolható, praktikus információkat kapnak szakértőtől: alapfokú képzés arról, hogy mit árul el a bor színe, illata, íze, zamata.

További infó:
www.fehercsillagok.hu, www.apatsagipinceszet.hu

Legyél az első hozzászóló "Pannonhalmi borvidéki túrák őszre" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*