Pokemon Go – Japánban már korlátozzák

Pokemon rajongók figyelem, Japánban most nem igaz a „Szerezd meg hát mind” szlogen. Az országban nem mindenhol hódolhattok az általatok imádott kikapcsolódási lehetőségnek.

A POKEMON Go a „Jöttem, láttam, győztem” elvet követte. Megérkezett és meghódította a világot. Fiatalok több ezrei sétálnak az utcán, azért, hogy a telefonjukon megjelenő Pokemont befogják. Számos aranyos történetet hallottunk már, hogy lelkes fiatalok még a szomszédot is megakarják szabadítani az otthonukban fellelhető lényektől, azonban vannak olyan esetek is, ahol a telefonjába meredő illető baleseti katasztrófát okoz.

Japánban is igen hamar a népszerűségi lista élére tört a játék. Elindult az őrület, majd ahogy teret hódított, úgy okozott fennforgásokat. Ezért a japán hatóság arra kéri a látogatókat és a helyi lakosokat, hogy ne játszanak a virtuális játékkal a népszerű turisztikai helyeken.

A legnagyobb tiltakozás Japán második legszentebb helyéről, az Izumo-Taisha szentélyről érkezett, amely megtiltotta a POKEMON Go használatát. Döntésüket a szentély ünnepélyes hangulatának megőrzésével és a hatmillió éves látogató biztonságos ott tartózkodásával indokolták.

Izumo-Taisha

A Himeji vár – az ország leghíresebb és legjobb állapotban fennmaradt feudális vára, valamint a Világörökség része – jelzéseket helyezett el az épületen belül és kívül is, amelyek arra szólítják fel a látogatót, hogy inkább a környezetében, mint a telefonjában gyönyörködjön. Mielőtt teljes felháborodás övezné döntésüket, fontos megemlíteni, hogy csak az emberek testi épségét szeretnék ezzel a szabályozással megóvni, hiszen a vár környezete tele van lépcsőkkel és akadályokkal – ilyen például a Himejit körülvevő várárok. Nem lenne kellemes beleesni.

Himeji-Castle-Japan-1

A Hiroshima Peace Memorial Park mellett az önkéntesek álltak ki és fejezték ki elégedetlenségüket. A város, amely először szenvedett atomtámadást, emlékművet állított a tragédiában elhunytak emlékére. Ezen a helyen még sem kiabálhatjuk, hogy „Pikachu, téged választalak”.

hiroshima peace memorial park

A Tokyo SkyTree, amely egy adótorony, mérsékeltebb álláspontot fogalmazott meg, egyszerűen óvatosságra intette a játékosokat, hiszen még is csak egy hatalmas szerkezetről beszélünk. A lázas izgalom a játék körül a kormányhoz is elért, és arra ösztönözte, hogy kampányba kezdjen a POKEMON Go biztonságosabb használata érdekében, hiszen már rövid idő leforgása alatt számos balesetről számoltak be a különböző médiumok.

Tokyo_Sky_Tree

Egy szó, mint száz, nemcsak Japánban, hanem a világ bármely területén – játék közben – oda kell figyelni a turista látványosságokra, az emlékművekre, a természeti csodákra és nem utolsó sorban saját magunk és mások testi épségére.

Legyél az első hozzászóló "Pokemon Go – Japánban már korlátozzák" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*