Rekordnövekedéssel zárta az évet a turisztikai piac

Rekordnövekedéssel zárta az évet a turisztikai piac

Növekedési rekorddal zárta múlt évet a belföldi turizmus, 15 százalékos volt a növekedés – legalábbis a Szállás.hu turisztikai elemzése szerint.

A portál szerint Budapest, Siófok és Eger vonzotta a legtöbb vendéget. A júliusi és augusztusi turisztikai bevételek az éves összeg 41 százalékát adták. A főszezon mellett a júniusi foglalások száma 9,3 százalékkal, a szeptemberiek 7,35 százalékkal,  az októberiek pedig 7,48 százalékkal voltak nagyobbak mint egy évvel korábban.

A rekord növekedésben tavaly is szerepet játszott a SZÉP-kártya: harmadával többször és 42 százalékkal nagyobb értékben fizettek vele, mint az előző évben. A számlák ötödét SZÉP-kártyával egyenlítették ki, átlagosan 73 468 forintot költöttek el így a kártyatulajdonosok.

Az elemzés kitér arra, hogy a magyarok évről évre egyre korábban foglalnak szállást. Idén hosszú hétvége dömping lesz, és sietnie kell annak, aki valamilyen szálláshelyen kívánja azokat tölteni. Tavaly a népszerűbb helyszíneket már 3,5 hónappal előre lefoglalták. Az átlagos foglalás értéke eddig 63 440 forint, hossza 2,8 nap az új évben. A hosszú hétvégékre Budapestet, Hajdúszoboszlót és Egert választották a legtöbben 2018 első felében, de a top 10 között helyet kapott Hévíz, Gyula, Siófok, Szeged, Zalakaros, Miskolctapolca és Debrecen is.

Az elemzés szerint idén folytatódhat a belföldi turizmus bővülése, mivel már most több az előfoglalás, mint tavaly ilyenkor. A Szállás.hu 2018-ra a magyar szálláspiacon átlagosan 7-10 százalékos bruttó szállásdíjbevétel-növekedést prognosztizál.

Legyél az első hozzászóló "Rekordnövekedéssel zárta az évet a turisztikai piac" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*