Rekordokat dönt a Turkish Airlines

A török légitársaság a napokban jelentette be, hogy a bevétele 2018 első felében 30 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, és elérte a 6 milliárd dollárt.

A Turkish Airlines nettó nyeresége ezzel párhuzamosan 175 millióról 258 millió dollárra nőtt, ami a jelentés szerint elsősorban a növekvő keresletnek köszönhető. Vagyis az isztambuli központú légicég még mindig a világ egyik legnyereségesebb légitársasága.

De a Turkish Airlines az utasok számában is rekordot döntött: az első félévben 35 millió ember fordult meg a gépeinek fedélzetén.

Mindezek mellett a szállítmányozás terén is jeleskedik a cég, január és július között ugyanis 779 ezer tonnával több rakományt mozgatott meg, mint 2017 azonos időszakában.

A Turkish Airlines hatalmas flottája jelenleg 279 repülőgépből áll. A légitársaság legújabb gépe egy Boeing 787-9-es Dreamliner lesz, amely Isztambul és Washington között fog közlekedni.

Szintén friss hír a vezető török légicég háza tájáról, hogy 2023-ra 500 repülőgépből álló flottát tervez, amellyel 122 ország 304 desztinációja között biztosít majd légi kapcsolatot.

2018-ban eddig négy új útvonal nyílt Isztambulból: Sierra Leone fővárosába, Freetownba, az üzbegisztáni Szamarkandba, az oroszországi Krasznodarba és a Comore-szigetekre, Moroniba is repül már Turkish Airlines-járat.

Boruzs Álmos