Az NFM felméri egy új légitársaság megalakításának a feltételeit

Hozzátették: “a lehetőségek vizsgálata során különös hangsúlyt kell fektetni a megfelelő üzleti modell azonosítására is, amely hosszú távon képes biztosítani egy új légitársaság pénzügyileg megalapozott és stabil működését mind a regionális, mind pedig a nemzeti igényeket kielégítve”.

    A tárca megismételte: egy új nemzeti légitársaságban a magyar állam csak kisebbségi tulajdonosként vállalhat szerepet az Európai Bizottság korábbi elmarasztaló határozata miatt. A Malév Zrt. és egy új társaság között nem lehet jogfolytonosság, továbbá a két cég gazdasági tevékenysége sem lehet folytatólagos.

    Arra a kérdésre, hogy a tárca egyeztet-e a Malérttel, a közlemény nem tért ki.

    Vécsei Mihály, a Magyar Légiközlekedésért Egyesület (Malért) elnöke szerdán azt mondta az MTI-nek, hogy hivatalosan megkeresik a fejlesztési minisztériumot és egyeztetést kezdeményeznek a tárcával. Az egyesület elsősorban a tárca elképzeléseivel szeretne megismerkedni. Eddig több befektető csoporttal is egyeztetettek már, Vécsei szerint életképes elképzeléseket is megismerhettek, amelyek mellé a saját szakmai programjukat is kidolgozzák.

forrás: MTI

 

Legyél az első hozzászóló "Az NFM felméri egy új légitársaság megalakításának a feltételeit" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*