Smaragdzöld Szerelem

Adott egy nagyszerű orvos verseskötete a szerelemről, egy elismert zeneszerző, akinek slágerét és filmzenéit generációk óta ismeri az ország, hét egyedi karakterű művész, egy Európa-díjas rendező, egy csapat díjnyertes táncos, valamint egy kitűnő koreográfus, és hazánk ismert énekesei és zenészei. Az eredmény pedig egy különleges előadás: a Smaragdzöld Szerelem.

Az orvosi munkám mellett nagyon érdekelt mindig az irodalom, a művészetek egyéb ágai is és verseket, dalszövegeket írtam – meséli Dr. Károlyi Hortenzia. Egyszer csak észrevettem, hogy ez egy anyaggá állt össze, egy kiadható versciklussá. Megkerestem Bokor Pált, az Aba Könyvkiadó tulajdonosát és főszerkesztőjét, aki megnézte ezeket a műveket és kiadásra érdemesnek tartotta. Döme Zsoltnak is megtetszett az anyag, és úgy érezte, hogy érdemes lenne együtt dolgoznunk. A közös munkánk eredményeként pedig újabb és újabb dalok születtek.

A Budapesti Kongresszusi Központban 2017. február 19-én 19 órától kezdődő est első fele egyedülálló verskoncertként kerül színpadra a párkapcsolatokról, játszmákról, szakításokról és egymásra találásokról. A szereplő gárda a Kossuth díjasaink és elismert előadó művészeink sorából valók: Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Hernádi Judit, Varga Izabella, Voith Ági és a kétszeres argentin tangó világbajnok Budai László és párja.

A produkció második felében “Édes és keserű dalok” címmel Döme Zsolt több évtizedes munkásságának gyöngyszemeiből adnak elő a művészek egy keresztmetszetet, miközben a produkcióhoz további meglepetésvendégek – Charlie, Harsányi Gábor, Horányi Juli, Rátonyi Róbert és Köves „Pinyó” Miklós – is csatlakoznak.

Legyél az első hozzászóló "Smaragdzöld Szerelem" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*