Sokan terveznek síutazást a télen

Már a síszezonra is érkeznek a foglalások, de Egyiptom, Dubaj és a megszokott egzotikus úti célok is népszerűek télen – mondta az infostart.hu-nak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője Bakó Balázs.

A cikk szerint arról beszélt: az utazási kedv egyre csak nőtt, ami vélhetően a tél közeledtével is megmarad. A szóvivő kiemelte: nagyon helyesen, egyre többen fordulnak az utazási irodákhoz, hiszen azok folyamatosan naprakész információkkal rendelkeznek – részint a konzuli szolgálat honlapjáról, amit érdemes egyébként az utazóknak is nézniük, miután azt rendszeresen frissítik, aktualizálják.

Ami a népszerűbb úti célokat illeti, Egyiptom várhatóan a téli hónapokban sláger lesz, ahogyan november végéig Törökország úgyszintén. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint a már korábban is megszokott egzotikus utak is népszerűek lesznek, vagyis a foglalások alapján ez már most elmondható. Köztük Dubaj, ahol október 1-jén nyit a Dubai Expo, ami valószínűsíthetően minden eddigi expo legnagyobbika lesz. A szóvivő hozzátette: egészen biztos, hogy felkapott lesz a Maldív-szigetek, Mauritius és a Seychelle-szigetek, tehát az Indiai-óceán ilyenkor amúgy is népszerű szigetei. Az említetteken túl, késő ősszel a városlátogatások, a téli hónapokban pedig a síutak is népszerűek lehetnek. „Például Ausztria esetében azt látják a hazai síutakat szervező irodák, hogy nagyon fogynak a helyek” – jegyezte meg.