Sólyomvég?

Az index.hu tudósítása szerint nincs ománi befektető és felmondott a Sólyom Hungarian Airways egyik ügyvezetője. Az atv.hu-n elhangzottak szerint a youtube, Sólyom oktatófilmjeivel elhíresült Lucsik János, a légitársaságot tulajdonló Sólyom Holding tulajdonos-ügyvezetője – aki a hírek szerint eddig 120 milliós tagi kölcsönből finanszírozta a projektet -, csütörtökön azt közölte a légitársaság alkalmazottaival, hogy a légi cég nem tudja kifizetni bérüket, mert nem áll rendelkezésre a szükséges pénz. A korábban beígért ománi befektetővel már megszakadt a kapcsolat, az állítólagos új befektetővel pedig még nincs megállapodás.

A történetnek, amely úgy tűnik nem a levegőben folytatódik, a földön biztosan nem lesz vége egy darabig. A fura elnevezésű és a köztudatba furcsa kommunikációval bekerült Sólyomról ugyanis a szűk szakma sokáig azt tartotta, hogy arab forrásokból rendelkezésére áll az az összeg, ami az első évek finanszírozását biztosítaná. Igaz a cégvezetés egyre merészebb bejelentései a gépek számának növeléséről és a várható forgalomról többekben kétségeket ébresztett de a Sólyom felől magabiztos üzenetek jelezték, hogy előbb-utóbb levegőbe emelkednek a gépeik.

Csütörtök este az ATV-én Vágó József, a Sólyom ügyvezető igazgatója azt mondta, a Sólyom azért került nehéz helyzetbe, mert a hatóság – állításaik szerint – tudatosan blokkolja a működési engedélyek kiadását, ami az első befektetővel történő szakításhoz vezetett. Most egy újabb befektetővel tárgyalnak, de a legfontosabb kérdés továbbra is az engedélyek beszerzése – és persze a napi anyagi helyzet, vele a fizetések rendezése. Ezzel kapcsolatban Lucsik János, aki szerint a Sólyom légi történetének nincs vége, megjegyezte, hogy hisz a csodákban és azt mondta: csütörtökön egész nap járta a várost, hogy megfelelő forrásokhoz jusson.

Hogy a légitársasággal mi lesz, nem tudni, ahogy a Sólyom tekintetében amúgy is sok a nyitott kérdés, az viszont biztos, hogy a Sólyom logóval ellátott Naturalle élelmiszerek piacra kerülnek, amit az index.hu-n megjelent reklámok is jeleznek. Ettől azonban a jegyárakat és a Pestről induló menetrendet tekintve nekünk, utasoknak továbbra is azt kell ennünk, amit kapunk.   

 

Legyél az első hozzászóló "Sólyomvég?" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*