Száz településen lesz mindenkié Bach

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Bach Mindenkinek Fesztivált: március 16-tól a Kárpát-medence száz településén, kétszáz ingyenes programon csendül fel a zeneszerző muzsikája.

A fesztivál az év végéig zajlik, a fő időszak március 31-ig tart. A fesztivál nyitókoncertje március 17- én, Szolnokon lesz a Városházán, ahol az Ádám Jenő Zeneiskola tanárai a növendékeikkel együtt lépnek fel. Az esemény díszvendége a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Karnagyok Kamarakórusa lesz. A magyarországi programokon túl a Bach Mindenkinek Fesztivál mindig feladatának tartotta, hogy a határainkon túl élő magyarsághoz is színvonalas eseményeket vigyen el, ezért minden évben számos koncert zajlik Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken is.

E helyszínek mellett az idén a háborús nehézségek ellenére Kárpátalján is felcsendülnek Bach dallamai. Még a Kárpát-medence határait is átlépik, mivel a következő hetekben Bukarest, Bern és London mellett az ausztráliai Brisbane is otthont ad a programoknak. A neves zenekarok, a Kossuth- és Liszt-díjas művészek mellett kiváló zeneiskolai együttesek és szólisták, templomi kórusok fellépései, zenetörténeti szakértők beszélgetései is gazdagítják a zenei eseményt.