Szégyenpadon a Ryanair

Az ír vállalatot sorozatban hatodik alkalommal választották meg a legrosszabb légitársaságnak Nagy-Britanniában. Egy felmérés szerint a britek 70 százaléka soha többé nem repülne a Ryanair gépeivel.

Az Egyesült Királyságban készített felmérésben 19 légitársaságot állítottak sorba az utasok értékelései alapján. A britek a legjobb légitársaságnak a guernsey-i székhelyű Aurigny Air Service-t választották, amelyet a svájci Swiss Airlines, a brit Jet2, a norvég Norwegian és a holland KLM követ az elégedettségi listán.

A legrosszabb megítélése továbbra is a Ryanairnek van a brit légi utasok között, bár a cég ezzel együtt is 80%-kal több utast szállít napjainkban, mint hat évvel ezelőtt. Az írek hírnevének csorbulását elsősorban a rengeteg sztrájk és járattörlés okozhatta az elmúlt években, de sokan nincsenek megelégedve a cég poggyász-szabályzatával és az utasterek állapotával, felszereltségével sem.

A másik két brit légitársaság, az Easyjet és a British Airways a tizenegyedik, illetve a tizenötödik helyen végzett a felmérésben. Az Easyjet az ár-érték arány, valamint az étel- és az italkínálat értékeléseiben is a British Airways fölé nőtt, ugyanakkor mindkét vállalat repülőgépeinek üléseit kényelmetlennek találják a szigetországbeli utazók.