Szeptember 1-jén újra Runway Run!

Fotó: anna.aero

Szeptember 1-jén immár hatodik alkalommal startol a Budapest Airport éves jótékonysági futóversenye, a Runway Run. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. futópályáján megrendezett versenyen elsősorban a Budapest Airport partnerei és a nemzetközi légiközlekedési szakma képviselői indulnak, de idén is lehetőség nyílik mindenki számára a Facebookon nevezési lehetőséget nyerni.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is mintegy ezer fő jelezte részvételi szándékát a Budapest Airport által megrendezett Runway Run jótékonysági futóversenyen. A nagy érdeklődés természetesen nem meglepő, hiszen Európában egyedülálló, nemzetközi légiközlekedési rendezvényről van szó: ez az év egyetlen olyan napja, amikor a budapesti repülőtér 1. futópályáját nem a repülőgépek, hanem a futók veszik birtokba.

A részvétel idén is meghívásos alapon történik – a jótékonysági futóversenyen javarészt a légiközlekedési szakma képviselői vesznek részt, de érdemes követni a Budapest Airport Facebook-oldalát is, ahol egy játék keretében mindenkinek lehetősége nyílik nevezési lehetőséget nyerni. A futóversenyen 5 és 10 kilométeres távon lehet futni, de – immár második alkalommal – a 6-15 év közötti gyerekek is kipróbálhatják magukat a futópálya betonján, 1 kilométeres távon.

A légiközlekedési szakma sporttalálkozójaként is számon tartott Runway Runt idén hatodik alkalommal rendezik meg, olyan főtámogatók segítségével, mint amilyen a Qatar Airways öböl-menti ötcsillagos légitársaság, az Airbus repülőgépgyártó vállalat, a KPMG nemzetközi könyvvizsgáló cég és a magyarországi Mercedes-Benz-gyár.

A nevezésekből befolyt összeggel a Budapest Airport egy magyarországi és egy brit alapítványt támogat: A SUHANJ! Alapítvány részben a Runway Run bevételéből nyitotta meg két éve az ország első integrált edzőtermét, ahol együtt sportolhatnak a fogyatékkal élő és az egészséges sportolók. A jótékonysági futóverseny nevezési díjaiból részesülő másik szervezet, a brit Anthony Nolan Alapítvány elsősorban leukémiás beteg gyermekek életmentő műtéteit támogatja.