Színezd újra a városod!

Fotó: Farkas András

A Boráros teret már megszínesítette a Színes Város Csoport a Royal vodka támogatásával, most pedig a következő lépésükre készülnek. Méghozzá a Petőfi híd pesti lábazatát szeretnék vonzóbbá tenni, majd egy szavazás alapján döntik el harmadik közös projektjük helyszínét.

A Színes Város civil kezdeményezés 2008-ban indult útjára azzal a céllal, hogy ne csak a galériák adjanak otthont a művészeti alkotásoknak, hanem a nagyvárosokra jellemző szürke, rideg részei jelentsenek új felületet a művészeknek. Eddig 20 ezer négyzetméter falfelületet sikerült színesebbé tenni, valamint a mozgalom hatására 20 ezernél is több felületet festettek át. Mindez a Színes Város koncepciójára épült, amely a magyar származású Victor Vasarely alapgondolata volt 1983-ban.

A helyszínek megválasztásánál elsődleges szempont a gyalogosforgalom, hiszen minél többen látják, minél több embernek csal mosolyt az arcára, annál jobb.

Fotó: Farkas András

Fotó: Farkas András

A Royal Vodka és a Színes város csoport első közös munkája a Boráros tér volt, amit 5 nap alatt festettek le. A 240 négyzetméter nagyságú felületet, 80 liter festék felhasználásával, Benkő Katalin tervei alapján készítette el három művész. A következő pedig a Petőfi híd pesti lábazata lesz. A harmadik helyszín kiválasztásába már a Royal vodka rajongói is részt vesznek, hiszen három pályamű közül választhatják ki a befutót.

Fotó: Farkas András

Fotó: Farkas András

Legyél az első hozzászóló "Színezd újra a városod!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*