Tajvan újra megnyitotta kapuit a turisták előtt

Tajvan újra megnyitotta kapuit a tömegturizmus előtt, feloldották a világ egyik leghosszabb ideig érvényben lévő járványügyi határellenőrzését. A látogatók csütörtökön kezdtek el érkezni a szigetre karantén vagy PCR-tesztek nélkül, több mint két és fél év óta először – írta az Aljazeera.

Tajvani tisztviselők nem sokkal éjfél után a sziget Tajpejhez közeli fő nemzetközi repülőterén fogadták a Bangkokból érkező járattal érkező látogatók első csoportját. A Turisztikai Hivatal főigazgatója, Chang Shi-chung újságíróknak elmondta, a sziget újranyitása egy lehetőség arra, hogy “újra életre keltsék és újjáépítsék a határokon átnyúló turizmust”.

Tajvan az utolsó nagy gazdaság, amely feloldotta a COVID-19 karantént a szárazföldi Kínán kívül, amely ragaszkodik a rendkívül szigorú “nulla COVID” politikához a vírussal való együttélés globális tendenciája ellenére. Japán és Hongkong a közelmúltban megszüntette a járvánnyal kapcsolatos határkorlátozásokat a megtépázott utazási iparuk újjáélesztésére tett erőfeszítések részeként.

Az új határrendészeti intézkedések értelmében a látogatóknak hét napig továbbra is figyelemmel kell kísérniük egészségi állapotukat, és gyorstesztet kell végezniük. Korábban 10, majd 7 végül 3 napos karanténra kötelezték a látogatókat.