Több mint kétmilliárdos turisztikai fejlesztés Hajdúszoboszlón

Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként teljesen megújul a hajdúszoboszlói szállodasor, a Mátyás király sétány – tájékoztatott a városháza.

A beruházás során megújul a Mátyás király sétány és a Szent István park egy része. Céljuk a sétány gépjárműforgalmának csillapítása, és ezzel párhuzamosan egy attraktív sétáló utca létrehozása, amelyen 10 élménypontot is kialakítanak. A Mátyás sétány, valamint a fürdő környezetének fejlesztése tovább emeli Hajdúszoboszló idegenforgalmának színvonalát – idézi a közlemény Czeglédi Gyula polgármestert. A teljes beruházás szeptember végére készül el.

Czeglédi Gyula jelezte: a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében 3,5 milliárd forintos beruházással készült el a strand prémium zónája, amihez 1,5 milliárd forint támogatást kaptak. Ugyancsak a Kisfaludy program keretében újulhatott meg Hajdúszoboszlón több mint 700 magánszálláshely 2,5 milliárd forint értékben. A további fejlesztési elképzelések közül a konferenciaközpont megépítését és a fürdőkorszerűsítést emelte ki a polgármester. Czeglédi Gyula elmondta azt is, hogy az év első 6 hónapjában megközelítették a 400 ezer vendégéjszakát, ami csaknem eléri a 2019-es rekordot.

A közlemény szerint az önkormányzat, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány konzorciuma a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán elnyert több mint kétmilliárd 77 millió forintból valósítja meg a turisztikai fejlesztést. (MTI)