Török, görög, spanyol, olasz utakkal terjeszkedik itthon egy lengyel utazásszervező

Megnyitotta első budapesti irodáját a lengyel Itaka magyarországi leányvállalata – közölte az utazásszervező cég. A társaság a piaci igényekkel indokolta a terjeszkedést, Magyarországon ugyanis a közlemény szerint még mindig népszerű a hagyományos foglalás.

Magyarországi tevékenységük 2022 elején kezdődött, de mostanáig csak online foglalásokkal, call centeren és partnerhálózatok keresztül szolgálták ki az ügyfeleket.

Számítanak a piac bővülésére is, hiszen az előfoglalási adatok alapján a tavalyinál sokkal jobban alakult a nyári ajánlatok értékesítése, és a szakemberek szerint akár csúcsot is dönthetnek idén a külföldi utazások.

A legnépszerűbb úti cél Törökország, de Görögország, Spanyolország, Olaszország és az utóbbi időben Albánia is népszerű a magyarok körében, akik általában a szállást, idegenvezetést és kirándulási lehetőségeket is tartalmazó ajánlatokat keresik – írták.

Az Itaka az igények alapján arra számít, hogy a harmadik legnagyobb utazásszervezővé válhat belföldön. A társaság tavaly már mintegy 8 milliárd forint bevétellel zárt a közlemény szerint, 2022-ben a beszámolója adatai alapján még alig 150 millió forinttal, és körülbelül ugyanekkora veszteséggel. (MTI)